Eurodeputatul umanist, Maria Grapini, pune „punctul pe i” în plenul PE: Mai ales în criză, este nevoie de bani pentru inovare, cercetare și retehnologizare!

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, a susținut, în cadrul unei intervenții în PE, în prezența comisarului pentru buget și administrație, Johannes Hahn, finanțarea inovării.

„Cea mai mare greșeală în managementul privat este ca atunci când este criză să tai fondurile de la cercetare și inovare. În primul rând, vorbim de dezamăgirea firmelor care au așteptat și au crezut în acest proiect. În al doilea rând, se știe că fără bani de inovare nu putem să avem start-up-uri, societăți comerciale mici, mijlocii sau chiar foarte mari cu tehnologie modernă”, a punctat eurodeputatul Grapini, care a precizat că este de neînțeles decizia Comisiei Europene de a bloca acest program.

În aceste condiții, Maria Grapini, în calitatea sa de vicepreședintă a comisiei pentru piață internă și a intergrupului pentru IMM-uri, dar și în contextul unei colaborări ample cu mediul privat, a reiterat necesitatea unor investiții semnificative, la nivel european, în inovare și cercetare.

“Așadar, cheia este la dumneavoastră domnule comisar, pentru că eu nu cred că este vreun europarlamentar care nu înțelege de ce, mai ales în criză, avem nevoie de bani pentru inovare, pentru cercetare, pentru retehnologizare!”, a conchis europarlamentarul umanist.