Europarlamentarul Maria Grapini, îngrijorată de perspectiva războiului din Ucraina: Pe primul loc a trecut înarmarea, în timp ce diplomația și negocierea au fost lăsate pe locul doi!

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, condamnă războiul din Ucraina și îi critică pe decidenții politici internaționali care nu au reușit să negocieze diplomatic!

„Este extrem de trist faptul că nu putem să protejăm planeta și continentul de asemenea lucruri îngrozitoare. Trebuie să fim corecți și să spunem că au murit zeci de mii de oameni, și de o parte și de cealaltă. Mai mult, au rămas copii nevinovați fără familii. Din punctul meu de vedere, și îmi asum ce spun, pe primul loc a trecut înarmarea, în timp ce diplomația și negocierea au fost lăsate pe locul doi ceea ce este nu numai foarte grav, dar și prelungește și crește riscul amplificării acestui război”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Europarlamentarul Maria Grapini îngrijorată de perspectiva

Maria Grapini a avut, de altfel, mai multe intervenții în plenul PE și nu numai, prin intermediul cărora a avertizat asupra consecințelor alarmante ale războiului din Ucraina. În context, europarlamentarul umanist a precizat că “oprirea războiului din Ucraina este o urgență!”. De altfel, Maria Grapini a menționat că liderii lumii trebuie să identifice urgent mijloace de negociere și, implicit, de stopare a războiului din Ucraina.