Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, conduce o delegație a PE, în Singapore: „La finalul vizitei, vom avea o imagine completă a pieței interne din Singapore și a oportunităților de colaborare cu UE!”

În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru piață internă și protecția consumatorilor (IMCO) din PE, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, conduce o delegație a Parlamentului European, în cadrul unei vizite efectuate, în perioada 3-7 aprilie,  în Singapore.

„Pentru Comisia IMCO, vizita în Singapore este importantă deoarece ne va permite să avem un schimb de informații privind economia și funcționarea vămilor din Singapore și cooperarea acestora cu vama UE, nivelul de digitalizare dar și funcționarea parteneriatului public- privat între companii și stat.

La finalul vizitei, vom avea o imagine completă a pieței interne din Singapore și a oportunităților de colaborare cu UE”, a punctat eurodeputatul Maria Grapini, membru în grupul S&D.

De asemenea, Maria Grapini a precizat că, la finalul acestei importante vizite, se vor aduce informații suplimentare pe marginea concluziilor discuțiilor cu oficialii din Singapore.

Delegația, condusă de vicepreședintele Comisiei IMCO, Maria Grapini, va avea în cursul zilei de marți, la Parlamentul din Singapore, întâlniri cu membrii acestui for: Liang Eng Hwa (Președintele Comisiei parlamentare guvernamentale pentru finanțe și comerț și industrie) , Sharael Taha (membru al Comisiei parlamentare guvernamentale pentru comunicare și informare) și He Ting Ru (membru al opoziției).

 

Tot în cursul zilei de marți, la sediul Delegației UE în Singapore, va avea loc un briefing cu însărcinatul cu afaceri al delegației UE în Singapore, doamna Eszter Németh, și personalul delegației, în cadrul căruia se vor aborda chestiuni vamale, situația politică actuală din Singapore și relațiile UE-Singapore.

Nu în ultimul rând, delegația PE va participa, în cursul aceleiași zile, la o masă rotundă cu mediul de afaceri din UE în Singapore (EuroCham Singapore, Consiliul de afaceri UE-ASEAN).

Ziua de miercuri va debuta cu o întâlnire extrem de importantă cu directorul general al Vămilor din Singapore, Tan Hung Hooi, urmată de o întrevedere a delegației PE cu secretarul permanent la Ministerul Comunicațiilor și Informației și secretar permanent pentru Smart Nation și Digital Government Group (Biroul primului ministru), Joseph Leong.

În cursul după-amiezii de miercuri, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, și colegii săi vor avea o întâlnire cu conducerea Grupului Afaceri Publice din Singapore (Grab Singapore): Lim Yew Heng, director general al grupului Afaceri publice; Brendan Chia, Afaceri publice regionale (politică); Terence Seah, Manager Afaceri Publice Regionale și Shivi Anand, Manager Afaceri Publice Regionale.

Menționăm că Grab Singapore este o companie multinațională de tehnologie din Singapore care oferă utilizatorilor servicii de transport, livrare de alimente și plată digitală, printr-o singură aplicație mobilă (super-aplicația Grab).

Ziua de miercuri se va încheia cu o nouă întâlnire importantă, la sediul Delegației UE din Singapore, între membrii delegației conduse de Maria Grapini și șefii de misiune ai UE.

Și ziua de joi va fi una extrem de încărcată pentru membrii delegației PE.

Concret, ziua va debuta cu o vizită la centrul de inovație din Portul Singapore și la galeria de vedere, pentru a vedea operațiunile din port, urmată de o întâlnire cu conducerea Evergreen Marine Singapore, o companie de transport maritim de containere, (Molly MOK – președinte; Richard HSU – președinte și Andrew CHER – vicepreședinte).

În cea de-a doua parte a zilei de joi, delegația PE se va întâlni cu președintele executiv al YCH Group, Dr Robert YAP, și Membru al consiliului de administrație din Singapore al Consiliului Consultativ de Afaceri ASEAN,  dar și cu Federația de Afaceri din Singapore, reprezentată de directorul pe Asia de Sud-Est și Pacific, TAN Sock Joo.

Ultima întâlnire a delegației PE, condusă de vicepreședinta comisiei IMCO, Maria Grapini, va avea loc joi seara și va fi cu președintele Asociației Consumatorilor din Singapore (CASE).

Vizita delegației comisiei IMCO din PE se concentrează pe subiecte importante precum: provocările de export EU-ASEAN pentru întreprinderile din Singapore, inițiative cheie pentru stimularea economiei digitale, controlul din Singapore asupra mărfurilor exportate în UE și protecția consumatorilor pe piețele digitale din Singapore.