Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, mesaj tranșant: Susțin proiectul european, vreau România în UE, dar vreau să fim demni, pe picioarele noastre!

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, a taxat dur faptul că neputința și neajunsurile guvernărilor sunt puse deseori pe seama autorităților europene, adăugând, în context, că foarte mulți politicieni au propagat informații eronate în România și a dat, în acest sens, exemplul fostului ministru al Agriculturii, Adrian Oros.

„Să nu mai dăm informații greșite. M-am luptat cu ministrul Oros, care spunea că nu ne lasă UE să scriem “produs românesc” pe produsele noastre. O aberație. Etichetarea e de atribut național, nu ne oprește nimeni, așa cum nu ne obligă nimeni să consumăm o anumită cantitate  de produse dintr-un anumit loc.

Informația transmisă trebuie să fie foarte riguroasă.Toată neputința guvernărilor se aruncă, din păcate, în spatele UE”, a punctat eurodeputatul Grapini.

De asemenea, Maria Grapini le-a cerut tuturor celor care aruncă, intenționat sau din necunoaștere, informații eronate în spațiul public, să citească mai întâi Tratatul UE.

“ Mi se reproșează că vreau să scot România din UE. Nimic mai fals. Eu susțin acest proiect european, vreau România în UE, dar vreau să fim demni, pe picioarele noastre. Ceea ce s-a spus în privința reducerii consumului de energie în România este de competență națională.Să fie clar: mixul energetic scrie în Tratat că este, de asemenea, de competență națională și trebuie să știm să ne apărăm drepturile noastre în fața Comisiei Europene”, a conchis Maria Grapini.