Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, solicită susținerea IMM-urilor și investiții în toate domeniile referitoare la educația digitală!

n calitatea sa de vicepreședintă a Comisiei pentru piață internă și protecția consumatorului și de raportor privind instituirea programului de politică pentru 2030 “Drumul către Deceniul digital”, în prezența Comisiei Europene, europarlamentarul Maria Grapini, membră în Grupul S&D, a propus, încă o data, în intervenția avută în PE, susținerea IMM-urilor și investiții în toate domeniile referitoare la educația digitală, indiferent de vârstă sau de dimensiunea companiei!

“Am urmărit să văd linia grupului nostru, S&D, care, în cea mai mare măsură, a cuprins amendamentele noastre, cele zece amendamente de compromis pe articole, și cred că pentru grupul nostru, dar și pentru toată lumea, este important să consolidăm reziliența colectivă a statelor membre și, astfel, să eliminăm decalajul digital. Astăzi ne confruntăm cu un decalaj digital în piața internă și evident că lucrurile nu pot fi realizate cu eficiența pe care ne-o dorim”, a punctat eurodeputatul Grapini, care, în context, a adăugat că grupul S&D își propune să pună accent pe categoriile cele mai vulnerabile și să încurajeze dezvoltarea sistemelor de educație și formare digitală, înclusiv formarea continuă a competenței digitale pentru lucrătorii activi, dar și pentru cei care nu sunt activi și anume persoanele în vârstă.

„Ca fost ministru pentru IMM-uri, evident, mă gândesc cum putem atinge, prin aceste modificări, competitivitatea IMM-urilor și a microîntreprinderilor și, mai ales după acești ani de criză, doresc nu numai sustenabilitate, dar și o deschidere digitală semnificativă. Și, aici, fiecare stat membru, pentru că avem responsabilități partajate, atât UE, cât și statele membre, trebuie să găsească soluții pentru organizarea unor traininguri în cadrul IMM-urilor, dar și a microîntreprinderilor, pentru a crește acest potențial”, a mai spus Maria Grapini.

Nu în ultimul rând, europarlamentarul umanist a vorbit despre importanța urmăririi și atingerii obiectivele privind digitalizarea în sensul competențelor digitale, infrastructurilor digitale, dar și a digitalizării întreprinderilor și a serviciilor publice, domenii care trebuie sprijinite.