Fiecare cetățean, fie el și magistrat, trebuie să fie egal în fața legii, trebuie să răspundă și să plătească pentru deciziile sale

”Ar trebui să le fie rușine magistraților să mai rămână în grevă,  după ce au înregistrat un nou eșec în munca lor!!!”

Fostul primar al Sectorului 4 din București, Cristian Popescu Piedone, a fost achitat în dosarul tragediei din clubul Colectiv și a fost eliberat după un an și o lună în spatele gratiilor. El fusese condamnat de Curtea de Apel București să execute patru ani de închisoare pentru abuz în serviciu.  

 

Cristian Popescu Piedone a fost primarul Sectorului 4 al Capitalei în perioada 2008-2015. Pe 4 noiembrie 2015, el și-a dat demisia în urma incendiului din clubul Colectiv, care a ucis 65 de persoane și rănit altele. La alegerile din 2020, a candidat, însă, pentru funcția de primar al Sectorului 5 din București, pe care a și obținut-o. După ce va fi eliberat din pușcărie, primarul  Piedone va putea să-și reia funcția.

„Referitor la decizia luată astăzi de Înalta Curte de Casație și Justiție, în ce îl privește pe domnul Cristian Popescu Piedone, prin care a fost desființată condamnarea de la Curtea de Apel București, aceasta înseamnă, mai exact, că domnul Piedone are dreptul să își reia mandatul, fără nicio restricție legală. Condamnarea, respectiv temeiul încetării mandatului de primar al domniei sale, de la acel moment, a fost desființată, iar toate efectele condamnării sunt desființate retroactiv. Hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă, executorie și opozabilă tuturor, nici prefectul, nici consiliul local neavând opțiunea nerespectării ei”, se arată în un comunicatul  de presă trimis miercuri de Prefectura București.

După aflarea anunțului făcut de instanța supremă, europarlamentarul PUSL Maria Grapini  a reacționat dur și cataloghează greva magistraților un eșec și totodată , cere aleșilor să dea o lege pentru răspunderea magistraților, pentru că este de competență națională.

”O nouă persoana traumatizată aproape șapte  ani, Cristian Popescu Piedone, este eliberat! A fost achitat de Curtea de Casație pe motivul: fapta nu există!

Cine și cum ar putea să-i dea lui Piedone și familiei, anii, liniștea sufletească și drepturile de cetățean?

Parlamentul trebuie să dea o lege pentru răspunderea magistraților!!!!!!

Am transmis punctul de vedere al Comisiei Europene, care spune clar: este de competența națională să dea o lege pentru răspunderea magistraților!!! Am făcut nenumărate demersuri pentru a avea o lege a răspunderii magistratilor!

Toate despăgubirile cerute de persoane condamnate pe nedrept și cărora le-au fost aduse grave prejudicii au fost plătite de la bugetul de stat și anume din banii noștri.  Cum au răspuns magistrații care au dat și semnat o decizie judecătorească eronată?

Un cetățean care trece pe roșu plătește o amendă!

Fiecare cetățean, fie el și magistrat, trebuie să fie egal în fața legii și trebuie să răspundă și să plătească pentru deciziile sale.

Cer actualului Parlament, actualului Guvern să inițieze legea de răspundere a magistraților pe baza acestui răspuns primit de mine de la Comisia Europeană. Nu mai trebuie să fie pedepsiți oameni nevinovați și nu mai trebuie să plătească cetățenii pentru greșelile magistraților!

Ca românii să recapete încrederea în Justiție, trebuie să funcționeze corect!

Dreptate până la capăt! STOP ABUZURILOR!” a transmis europarlamentarul Maria Grapini.