Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, trage, în plenul PE, un semnal de alarmă: Ingerințele străine în procesele democratice trebuie combătute ferm!

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a avertizat, în plenul PE, că ingerințele străine în procesele democratice trebuie combătute, indiferent din ce parte a globului vin acestea.

„Dezinformarea duce la o alegere greșită, induce cetățenilor un alt drum. Problema este cum facem să combatem acest fenonem. Am definit foarte clar ce înseamnă ingerință străină pentru că vedem cum, în privința conflictului din Ucraina sau, mai nou, în ceea ce privește conflictul dintre Serbia și Kosovo, primim informații false și cred că dezinformarea este cel mai grav lucru care duce, din păcate, la alegeri greșite și la imixtiunea în actul democratic al unui stat membru”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Maria Grapini a tras un semnal de alarmă, în context, în privința ingerințelor străine venite din toate părțile, și a dat în sprijinul afirmațiilor sale exemplul lui George Soros care finanțează anumite persoane și anumite ONG-uri din statele membre, inclusiv în România, ONG-uri care, evident, dezinformează.

„Cum facem să oprim dezinformarea? Noi reglementăm aici, în PE, dar problema este ce facem în privința aplicării acestor reglementări în statele membre și cred că aceste state, împreună cu UE, au o obligație extrem de mare în direcția combaterii dezinformării și a ingerințelor în actul democratic al statelor membre! Cetățenii să decidă!”, a conchis eurodeputatul PUSL.

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, pune „punctul pe i”