Maria Grapini europarlamentar

Maria Grapini a inaugurat joi, la Brăila, un cabinet de europarlamentar pentru a intra mai rapid în legătură cu cetățenii zonei.

Eurodeputatul Maria Grapini a inaugurat joi, 3 iunie 2021, în Municipiul Brăila un nou cabinet de europarlamentar. La evenimentul de ieri, a fost prezent și Dan Păun, liderul PPU (social-liberal) filiala Brăila, membru al Biroului Executiv PPU (social-liberal), acesta reușind să dezvolte filiala locală umanistă într-un ritm foarte scurt, lucru de altfel apreciat de Maria Grapini.
„Filiala Brăila a PPU-sl are mult mai mulți membri acum decât anul trecut. Ne-am extins incredibil de repede și, evident, că avem nevoie de un spațiu mult mai mare ca să putem să ne desfășurăm activitatea.”, a declarat Dan Păun, liderul umaniștilot brăileni, făcând trimitere către noul sediu al organizației brăilene.
„Avem ca invitat de onoare pe doamna europarlamentar Maria Grapini care, cu această ocazie, va inaugura și cabinetul dumneaei de europarlamentar din Brăila, arătând în felul acesta mai multă apropiere față de brăileni și de români, în general. Știm că este cel mai activ europarlamentar dintre toți europarlamentarii români, știm pozițiile dumneaei foarte, foarte ferme și aplecate către susținerea libertăților individuale și a tot ce înseamnă naționalism și românism.”, a mai adăugat Dan Păun.
Eurodeputatul Maria Grapini a apreciat, la rândul său, munca desfășurată în cadrul organizației brăilene, punctând efortul liderului acesteia: „Eu le-am spus colegilor din țară, liderul care văd că muncește, dezvoltă filiala, cred că merită să vin acolo pentru că avem, în primul rând, informații la prima mână de la Parlamentul European.”
Maria Grapini a mai declarat că a dorit să deschidă un cabinet la Brăila și datorită echipei foarte implicate: „Am dorit să deschid un cabinet în Brăila pentru că avem o echipă umanistă foarte implicată și sunt sigură că mă va ajuta să intru în legătură cu cetățenii din Brăila și să cunosc problemele specifice zonei.”
Tot în cadrul evenimentului de ieri, reprezentanții departamentului juridic al PPU (social-liberal) filiala Brăila au anunțat demararea, la nivel local, a campaniei „STOP Abuzurilor!”, printr-un program de consiliere juridică gratuită, pentru a preîntâmpina orice formă de abuz instituțional, care încalcă drepturile cetățenilor.