Maria Grapini cere Comisiei Europene să ajute cu bani România

Eurodeputata Maria Grapini (PPU, social-liberal) a transmis o scrisoare deschisă preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în contextul gravelor inundaţii care au afectat mai multe state membre ale UE, inclusiv România, solicitând Comisiei Europene să acorde, cât mai curând posibil, ajutor financiar României prin Fondul de solidaritate al UE, conform unui comunicat de presă transmis vineri, potrivit agerpres.

„Sper să luaţi în considerare această solicitare şi să ţineţi cont de România atunci când veţi acorda ajutoare financiare statelor membre afectate de inundaţii”, a punctat europarlamentarul umanist, care a precizat că aceste fonduri sunt necesare pentru a ajuta, de urgenţă, familiile din regiunile grav afectate de inundaţii din România.

În ultimele săptămâni, România, dar şi alte state membre ale UE, precum Belgia, Germania, Olanda, au fost afectate de ploi abundente care au provocat inundaţii, fiind distruse drumuri, poduri, şcolile, case şi culturi agricole.

”România a suferit pagube materiale uriaşe dar şi, din păcate, pierderi de vieţi omeneşti. Numărul persoanelor strămutate, cu locuinţe total distruse, este mare şi, din păcate, există persoane dispărute şi chiar decedate. Pericolul nu a trecut deoarece meteorologii anunţă, în continuare, ploi abundente”, se spune în scrisoare.

Deşi este încă dificil să se estimeze amploarea completă a acestui dezastru, este esenţial să acţionăm rapid şi să sprijinim aceste regiuni cu ajutor financiar. Solidaritatea europeană este imperios necesară, mai ales în aceste momente dificile, notează eurodeputata.