Maria Grapini, intervenție tranșantă în plenul PE. Eurodeputatul a pledat pentru eliminarea muncii forțate!

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D,  a pledat, luni, în plenul Parlamentului European, pentru eliminarea muncii forțate!

“Încheiem acest mandat cu rapoarte extrem de importante, precum cel privind combaterea muncii forțate. Deși avem o Convenție din anul 1930, care combate munca forțată, trebuie să spunem că, din păcate, aceasta nu a scăzut. Dacă ne raportăm doar la perioada dintre anii 2016 și 2021, vedem că numărul celor care suferă din cauza muncii forțate  a crescut cu aproape trei milioane de persoane. Cine sunt cei mai năpăstuiți? Cei săraci! Și mă refer aici inclusiv la copii și femei!”, a punctat, în intervenția sa, eurodeputatul Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, această situație alarmantă afectează nu numai țările terțe, dar și statele Uniunii Europene.

Exprimându-și speranță că acest important Regulament, care va elimina munca forțată, va fi votat de eurodeputați, Maria Grapini a precizat că este oribil să știi că oamenii sunt puși să muncească fără a fi plătiți sau că nu își pot întreține familia din banii puțini câștigați.

“Cred că este bine că avem sancțiuni uniforme, în toate statele membre. De multe ori, ne bucurăm când cumpărăm produse ieftine, dar trebuie să înțelegem că acestea sunt realizate prin intermediul muncii forțate. Cred, de asemenea, că este foarte bine că încheiem acest mandat cu un Regulament care protejează oamenii!”, a conchis europarlamentarul.