”Prin politici publice, poți face foarte mult bine României”

Eurodeputatul Maria Grapini a fost premiată pentru activitatea în cadrul Consiliului de Export al României, cu ocazia marcării a 20 de ani de activitate a acestui important Consiliu.

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, a fost premiată pentru activitatea în Consiliul de Export al României, cu ocazia marcării a 20 de ani de activitate a Consiliului de Export al României. Maria Grapini s-a numărat, în urmă cu două decenii, printre membrii fondatori ai acestui important Consiliu de Export.

“Cred că este cea mai eficientă formă de parteneriat public- privat,  care a contribuit la promovarea produselor românești și la creșterea exportului românesc. Sper ca toate guvernele ce vor urma,  să contribuie la poziția CNE și să sprijine firmele românești,  pentru a fi prezente pe Piața Externă!”, a precizat eurodeputatul Grapini.

În intervenția sa, Maria Grapini a menționat că, pe lângă aniversarea a 20 de ani de la înființarea Consiliului de Export, anul 2024 este anul în care, firma înființată de domnia sa, condusă acum de băiatul său, ce  face, astăzi, export în 13 țări, va împlini 30 de ani. Tot, în acest an, a mai spus eurodeputatul, Coaliția Asociațiiilor Femeilor de Afaceri din România va împlini 20 de ani de activitate, eveniment celebrat, în iunie, la Timișoara.

Deși a precizat că, inițial, a refuzat să intre în politică, Maria Grapini a menționat, în intervenția sa, că a înțeles că, ”prin politici publice, poți face foarte mult bine României”.

În sprijinul afirmațiilor sale, eurodeputatul a reamintit celor prezenți că, ” în calitatea sa de raportor și negociator cu Consiliul și Comisia Europeană,  a negociat noul Regulament al Codului Vamal, important pentru țara noastră. Sunt foarte emoționantă că, astăzi, am reîntâlnit colegii de la Consiliul de Export, toate patronatele. Am adus, de altfel, la Parlamentul European, ANEIR, dar și alte patronate. Există, la Bruxelles, asociația oamenilor de afaceri belgo-română, condusă de un român, Dan Buniș, plecat din Timișoara. Pe toate delegațiile oamenilor de afaceri pe care le aduc la Bruxelles, le pun în legătură cu această asociație. Sunt mândră, ca membru fondator, că acest organism, Consiliul de Export al României, trăiește și mulțumesc celor din partea publică, care l-au susținut!”, a conchis Maria Grapini.