Asociația Femeilor Antreprenor din România a organizat, marți, 8 mai, la Timișoara, a doua Conferință pe teme de sănătate, cu invitați speciali și o sală avidă de informații. Președintele fondator al AFAR, europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, le-a vorbit timișorenilor prezenți, deopotrivă femei și bărbați, despre prevenția în sănătate, din perspectivă națională dar și europeană. Actuala președintă AFAR, prof.univ. Angela Podariu, a prezentat-o pe umanista Maria Grapini drept umăr de nădejde pentru proiectele pe care le are asociația și lider de opinie ferm, cu luări de poziție importante în PE, pe rapoarte legate de sănătatea europeană, evident cu accent pe cea românească.

“Felicitări AFAR pentru inițiativă, nu ne dezmințim de douăzeci de ani! Prevenția în sănătate este cheia, aceasta trebuie făcută timpuriu și-apoi toată viața! Politicile de prevenție merg mână-n mână cu educația. Am propus în PE un proiect numit „Educația adulților”, la care țin foarte mult și care prevede exact aspectele esențiale: trebuie să fim informați, să transmitem informația copiilor noștri, familiei, prietenilor, să știm de ce trebuie să ne ferim, ereditar și nu numai, să putem crea, în final, o politică serioasă de sănătate. La fel de important este să înțelegem că Uniunea Europeană face politici la nivel european, dar responsabilitatea ține de guvernele naționale!“, a punctat, la Timișoara, umanista.

Maria Grapini le-a mai spus timișorenilor prezenți la a doua Conferință pe teme de sănătate a AFAR că parteneriatele între Ministerul Sănătății și ONG-uri sunt utile și chiar indicate, pentru că pot rezolva o altă problemă a societății: informarea corectă.

“Dezbatem în PE un raport complex pe tema știrilor false, statisticile arată că șase din zece știri sunt multiplicate, fără a fi verificate! Trebuie să fim foarte atenți, deopotrivă cu sănătatea noastră, dar și cu informațiile numeroase existente în piață, pe această temă! Nu luați de bună orice informație prezentă în mediul on-line, verificați, întrebați și, foarte important, consultați un medic!”, a concluzionat Maria Grapini, în aplauzele timișorenilor.

Conferința AFAR a prezentat teme de interes din domeniu, cum ar fi protecția ochilor pe perioada verii, pericolul generat de purtarea ochelarilor de soare improprii, informații despre produse revoluționare, toate în scopul asigurării unei vieți ferite de boli, așa cum merită toți românii.