– Deblocarea POSCCE și plata sumelor restante pentru proiectele făcute de IMM-uri. Plata acestora va debuta la sfarșitul lunii ianuarie.

– Deblocarea participării la primele două târguri internaționale de turism de la Viena (10-13 ianuarie 2013) și CMT Stuttgart (12-20 ianuarie 2013).

– Reînființarea reprezentanțelor turistice zonale care până acum aveau rol de control, iar acum vrem să le dam și rolul de consiliere și promovare a obiectivelor turistice.

– Programele pentru IMM-uri:
1. Programul Mihail Kogalniceanu pentru întreprinderi mici și mijlocii
Diferența față de anul trecut – am crescut limita liniei de credit de la 125.000 lei la 400.000 lei
2. Programul START
3. Programul Tineri Debutanți în Afaceri SRLD

– Reorganizarea Fondului Român de Garantare și Contragarantare pentru fluidizarea și facilitarea acordării de garanții pentru IMM-uri.

– Descentralizarea OI IMM.

– Trimiterea de scrisori către toți reprezentanții Autorităților Publice Locale din țară (Primar/Președinte/Prefect) în care îi rugăm să ne sprijine cu informații din teritoriu cu privire la proiectele de dezvoltare strategică în domeniul turismului, precum și cu informații despre inițiativele pe toate sectoarele strategice (turism cultural, turism City Break, ecoturism, agroturism, turism balnear, turism activ-sporturi de iarna, golf, drumeții, echitație, ciclism, turism rural, turism de litoral și croaziere pe Dunăre).

– Luni, 14 ianuarie 2013 voi discuta cu reprezentanții Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii proiectul Legii IMM-urilor. Astăzi am avut întalnire cu Asociațiile profesionale din turism și servicii.

– În ceea ce privește impozitul forfetar aceasta este o masură de fiscalitate, rolul meu este să adun toate datele și să fac o analiză, pe care o voi trimite către Ministerul Finanțelor Publice care va lua o decizie cu privire la aplicarea sau nu a acestui impozit.

– Intenționez să sprijin mediul de afaceri din România, prin politici coerente.

2017-10-03T06:13:41+00:00 January 12th, 2013|Diverse|0 Comments