Zi de înaltă sărbătoare, astăzi, 25 octombrie, pentru noi, de Ziua Armatei Române, moment de evocare a celor care au slujit cu respect România, de-a lungul istoriei, și de felicitare a celor care apără și în prezent Tricolorul!

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a transmis, în țară, un mesaj emoționant soldaților români, dar a decis că România merită aplaudată și felicitată și în cel mai înalt for al Europei, Parlamentul European. Astfel, în semn de respect pentru Armata Română, Grapini a cerut, în deschiderea plenarei de la Strasbourg, să i se dea cuvântul și să adreseze un “La mulți ani”, pentru ca întreaga Uniune să afle de sărbătoarea noastră națională. A fost singurul europarlamentar român care a decis să facă un asemenea demers.

“Doresc să urez La multi ani Armatei Române, de ziua ei, din respect față de o instituție care asigură stabilitatea și securitatea statului independent și suveran român! Transmit salutul meu si armatelor din celelalte state europene!”, a spus Maria Grapini, în deschiderea plenarei europene.

Reacția sălii a fost una pe măsură:

“Mă bucur ca am putut invoca ziua Armatei Române în Parlamentul European și că Armata Română a fost aplaudată, iar președintele de sedință al PE a urat, la rândul lui, La multi ani Armatei Române!”, a transmis, de la Strasbourg, Maria Grapini.