[fusion_text]Problemele timişenilor pe agenda europarlamentarului Maria Grapini
Bacova, un loc al performanței şcolare, dar şi al durerilor…naționale!
Europarlamentarul Maria Grapini a fost, ieri după amiaza, oaspetele important al filialei PPU-SL Bacova, unde s-au desfăşurat în primul rând premierea elevei de 10 pe linie, Anamaria Bîrlea, dar şi o întâlnire cu cetățenii comunei, sosiți în număr mare să ceară sprijin de la un om în care au toată încrederea.
Emoționată, fetița de 13 ani i-a mulțumit Mariei Grapini pentru bursa de care va beneficia trimestrial, pentru Diploma pe care aceasta o acordă în scopul susținerii performanțelor şcolare, pentru cărți şi rechizite, dar îndeosebi pentru atenția de care se bucură şi pentu şansa de a se întâlni şi cunoaşte.
Europarlamentarul umanist a avut plăcuta surpriză să constate că Anamaria îi citise deja o carte, fiind în curs şi cu a doua!
“Din nefericire, încă nu există egalitate între rural şi urban, copiii de la sate nu beneficiază de tot ceea ce presupune şcoala şi educația dintr-un oraş mare, deşi sunt la fel de buni si competitivi. Ceea ce m-a ghidat în viață şi ceea ce cred că este vital pentru ascensiunea unui tânăr sunt familia şi profesorii. Sper ca Anamaria să continue pe acest drum al performanței, eu voi fi, cu siguranță lângă ea!”, a spus Maria Grapini.
Cât despre problemele ridicate de cei sosiți la întâlnirea cu liderul umanist, acestea sunt profunde şi cu impact major. Lipsa implicării autorităților în domeniul sportiv, cănd există deja performanță patentată, spre exemplu în domeniul luptelor libere şi greco-romane, sincopa declarării şi apoi anulării titlurilor de revoluționar şi ironia că la unii se poate, la alții nu, în funcție de preferințe…problemele generalizate ale sărăciei generate de lipsa locurilor de muncă, probleme legate de Justiția relativă şi de loteria proceselor.
De departe, însă, cea mai acută chestiune discutată la sediul PPU-Sl Bacova vizează lentoarea impardonabilă a statului român în aplicarea unei Directive Europene, privitoare la înscrierile terenurilor necooperativizate în Cartea Funciară. Directiva a lăsat oficialilor noştri…7 ani de trezire la realitate, iar, în 2018, va “tăia” în carne vie: cine nu-şi înscrie, până atunci, terenurile nu va mai beneficia de subvenții agricole. Niciodată. Cum România e parcelată scriptic exclusiv în zona fostului Imperiu Austro-Ungar, deci într-o foarte mică proporție, consecințele dezastrului pot fi uşor de imaginat.
Maria Grapini a declarat că absolut toate problemele ridicate de cetățenii din zona Buziaşului se vor constitui în demersuri oficiale ulterioare şi vor ajunge la autorități, cât mai rapid.
Ca un element inedit, europarlamentarul umanist a decis, tot ieri, să sprijine traducerea unei cărți, scrisă de profesoara Ianculescu, despre iubirea dintre Bethoven şi o timişoreancă, album ce conține unica fotografie cu ei doi din lume!
[/fusion_text]