Comisia a făcut un pas și sper să urmeze și alții în ceea ce privește migrația.
Constat multă ipocrizie în discuțiile de azi la o temă extrem de importantă care ține de viața oamenilor. Unii vorbesc frumos, dar când este vorba să acționeze dau înapoi. Alții vorbesc la fel de urât precum acționează.
Refugiații, fie ei refugiați economic sau politic, sunt tot oameni. Unii ne-au vorbit de modelul australian, alții că trebuie sa ținem cont de tradițiile noastre, alții de subsidiaritate, dar oare este ceva mai presus decât viața?! Sunt oameni care mor zilnic, și nu puțini.
Eu cred că cei care își reprezintă cetățenii își pot întreba guvernele de ce se opun inițiativei Comisiei? Migrația trebuie gândită pe termen lung.
Avem nevoie de politici pentru ca oamenii să trăiască la ei acasă, dar până atunci trebuie să dăm dovadă de solidaritate. Mulți se prelevează de cuvântul cotă – putem să-l înlocuim, important este să arătam că suntem în stare sa integrăm 20.000 de oameni. Unii au spus ca este atac la suveranitatea țării, această propunere a migrației. Câtă ipocrizie! Unele țări doresc să mănânce din tortul UE, dar nu să și pună umărul la rezolvarea unei crize umanitare.