Cred că nu greșesc dacă spun că o mare majoritate a populației nu este mulțumită de modul în care se face politică în România și mai ales de rezultatul politicilor publice.
Dacă așa stau lucrurile, cine oprește această majoritate să schimbe lucrurile? Cine oprește această majoritate să nu mai aleagă oameni ca aceia pe care îi critică: Băsescu, Boc, Blaga, Oltean, Anastase, Udrea, Dragnea, Mazăre, Oprișan și mulți alții, reclamați zilnic?
Cine oprește această majoritate să nu mai aleagă primari aflați în închisoare, condamnați cu suspendare, primari care nu au consultat cetățenii în patru ani măcar o dată în privința modului în care cheltuiesc banii cetățenilor?
Cum iși imaginează această majoritate că s-ar putea realiza schimbarea în bine dacă sunt aleși aceiași oameni? Cum să faci aceleași lucruri, cu aceiași oameni și să crezi că vei obține alte rezultate?
Într-o țară democratică, doar prin vot putem schimba – deși dacă stau să mă gândesc cum s-a dat jos guvernul în noiembrie anul trecut… mă face să mă gândesc dacă România este sau nu o țara democratică?! Și dacă nu este, de ce să o lăsam să alunece spre dictatura când, conform Constituției, puterea aparține poporului, care, prin alegeri, deleagă unor reprezentanți (aleși) să conducă temporar țara?
Avem dreptul să ne plângem, să reprosam (cui?) dacă noi decidem, prin acțiune sau inacțiune, într-un anumit fel?
Anul acesta avem și alegeri locale și alegeri parlamentare!
Va fi unită această majoritate să schimbe lucrurile, să trecem de la o politică „la voia unora” la politica „ALTFEL”, politica pentru toți?
Anul 2016 le oferă o noua șansă românilor. De noi toți depinde dacă o vom fructifica. Daca nu vom mai alege sigle de partid, imagini „umflate ” de media (ca fiind guru în politica), daca nu vom alege din inerție, daca nu vom sta acasă, ca o minoritate să decidă pentru o majoritate, atunci avem șansa și dreptul să așteptăm să fie mai bine.
Dacă nu, NU! Vom continua lamentările dupa alegeri, vom căra apă cu ciurul sperând ca vom putea umple butoiul!
Dreptul înseamnă și responsabilitate.
Șansa de mai bine ne-o dăm singuri. Așadar, să tratăm alegerile din acest an ca fiind șansa noastră ce nu trebuie pierdută!