Joi, 13 iulie, este, cu siguranță, o zi de foarte bun augur pentru cel mai activ europarlamentar român, Maria Grapini, pentru că raportul întocmit de umanistă a fost votat, în Comisia IMCO (piață interna si protecția consumatorilor)! Raportul europarlamentarului PPU-sl se referă la proiectele pilot, dedicate concret afacerilor de tip START-UP. Maria Grapini a solicitat un buget special și pentru creșterea competențelor în domeniul digital, din exercițiul bugetar pe anul viitor.

“Sunt bucuroasă că negocierea pe care am avut-o cu toate grupurile politice a dus la votul celor 9 proiecte propuse de comisia IMCO, pentru cuprinderea în bugetul pe 2018! Cred că din bugetul european putem aloca bani pentru toate domeniile: sănătate, educație, IMM-uri, dacă dorim să creștem numărul de locuri de muncă si competitivitatea în UE. Sper ca și întreprinzătorii din România să beneficieze de aceste fonduri, pentru care eu am luptat și lupt, în calitatea mea de europarlamentar!”, a declarat Maria Grapini.

Abilitățile politice ale europarlamentarului PPU-sl sunt evidente, odată ce, în calitate de raportor al Grupului S&D, a reușit să negocieze cu toate celelalte  grupuri politice din PE, pentru ca acestea să voteze cele nouă propuneri de proiecte pilot. Mai mult, cele trei proiecte ale Grupului S&D au primit cea mai bună evaluare (A si B) din partea Comisiei Europene.