Europarlamentarii discută, zilele acestea, în PE, un raport complex, referitor la cerințele de accesibilitate, aplicabile produselor și serviciilor, raport care, la prima vedere, nu sugerează implicațiile majore pe care le generează, în rândul diverselor categorii de populație. Atentă la textul acestuia, românca Maria Grapini a intervenit aplicat, miercuri, 13 septembrie, pentru a se asigura că și drepturile persoanelor defavorizate, cum ar fi nevăzători, bătrâni sau femei aflate în dificultate, vor fi păstrate și apărate, odată cu votarea actului european.

“Cred că toți înțelegem că este un raport greu, dar nu pot să fiu de acord cu a pune în balanță costurile cu drepturile omului! Avem zeci de milioane de oameni care au același drept ca și noi, cei care poate, am avut mai multe șanse de la Dumnezeu! Fac apel la rațiune, pentru că, mâine, putem să îmbunătățim acest raport. Evident că trebuie să ne gândim la piața internă, la microîntreprinderi la IMM-uri, vin din acest domeniu și-l cunosc foarte bine, dar nu putem să nu ținem cont că, de exemplu treizeci de milioane de nevăzători europeni – mi-au scris și asociații din țara mea – sunt excluși, dacă votăm raportul așa cum este!”, a declarat europarlamentarul PPU-sl, la Strasbourg.

Umanista Maria Grapini le-a mulțumit colegilor europarlamentari care, indiferent de culoarea politică, i-au susținut poziția, precizând ferm că „viața nu are culoare politică, pentru că toți, poate, o să ajungem să fim neputincioși și n-o să putem avea acces la anumite servicii”…

Grapini a insistat ca raportul să fie ajustat, la capitolele referitoare la persoanele aflate în dificultate, exprimându-și, în final, speranța că amendamentele făcute de grupurile politice din PE vor fi în sprijinul acestora.

„Mulțumesc și să dea Dumnezeu ca mâine să avem un raport îmbunătățit!”, a conchis europarlamentarul PPU-sl.