Europarlamentarul Maria Grapini, susține cultura! Astăzi, eurodeputatul umanist a fost invitat de onoare la deschiderea celei de-a 11-a ediţie a Salonului Internaţional de Caricatură de presă şi arte vizuale strategice, organizat de cel mai rapid caricaturist al lumii, Ştefan Popa-Popas, unde a ținut un discurs în prezența artiştilor veniți din 84 de ţări.
Aşa cum a demonstrat cu numeroase ocazii, eurodeputatul Grapini rămâne acelaşi susţinător fervent al culturii şi artiştilor români. De asemenea, de mulţi ani, Maria Grapini promovează valorile româneşti.
Reamintim faptul că, printre evenimentele organizte de Maria Grapini la Parlamentul European, a fost organizată și expoziția marelui caricaturist, Maestrul Ștefan Popa Popas, căruia i s-au alăturat Marian Avramescu și Leonida Năstase.
Vernisajul s-a bucurat de un real succes, iar sute de persoane au stat minute în șir, la rând, pentru a primi un portret realizat de cei trei artiști români. În cele doua zile, în care a avut loc evenimentul din Parlamentul European, au fost realizate peste 1200 de caricaturi.
Maria Grapini le-a oferit colegilor din Parlamentul European, prezenți la expoziție, câte un portret marca Popas.
Maestrul Ştefan Popa-Popas a intrat în Cartea Recordurilor cu peste 2.700 de caricaturi color realizate în 10 zile.
 
 
Rulează videoul