[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Miercuri, 30 mai, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, a avut loc o dezbatere importantă cu prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel, privind viitorul Europei.

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a intervenit și i-a solicitat un răspuns clar premierului, în privința perspectivelor concrete care direcționează marea familie europeană, acum, într-o perioadă evidentă de tulburări sociale, politice și economice.

Umanista s-a referit la o afirmație a lui Xavier Bettel, făcută azi în plen,  „cetățenii cer o Europă deschisă și tolerantă”, completându-l: “Eu aș adăuga și echitabilă! Sunt sigură că cetățenii din țara mea ar vrea să trăiască precum în Luxemburg! Problema este alta: credeți că Fondurile de Coeziune și Fondul Strategic de Investiții au avut cele mai bune criterii, s-a ajuns la o coeziune socială? Ce facem cu  disparitățile existente? Cum să avem o Europă unită despre care dumneavoastră ați vorbit și o doresc și eu, atât timp cât există diferențe în calitatea vieții? Oamenii sunt dezamăgiți, trebuie să le dăm un mesaj, așa cum spuneați și dumneavoastră, că putem să avem un sprijin social, dar pentru asta e nevoie de echitate”, i-a transmis Maria Grapini premierului luxemburghez.

În finalul intervenției, europarlamentarul PPU-sl a făcut referire directă la România și Bulgaria, în contextul european injust de oprire forțată la porțile Zonei Schengen.

„Doriți să nu mai fie unanimitate în Consiliu? Vreau un răspuns foarte clar, pentru că România și Bulgaria nu sunt în Schengen tocmai pentru că o țară sau două se opun. Nu este normal să avem, într-o piață unică, două zone: Schengen și Non Schengen!”, a conchis umanista Maria Grapini.

Românca s-a declarat fericită că, prin răspunsurile oferite, premierul Luxemburgului a susținut clar intrarea României si Bulgariei în Schengen, precum și politici sociale serioase pentru cetățeni. De departe, însă, cea mai mare satisfacție a Mariei Grapini a fost poziționarea premierului Xavier Bettel în chestiunea fondurilor structurale, fiind una în ton cu optica umanistei.

„Cel mai mult mi-a plăcut faptul că a spus tranșant că este o prostie să condiționăm fondurile structurale de statul de drept! Trebuie să pedepsim politicienii, nu cetățenii! Asta am spus și eu: nu confund România cu liderii politici! Nu voi cere niciodată sancționarea României, așa cum o fac unii eurodeputați, pentru decizii politice interne. Mă voi lupta în România pentru imbunătățirea politicilor, dar, aici,la Bruxelles si Strasbourg, mă lupt pentru cetățenii români!”, a spus Maria Grapini, după dezbaterea cu premierul Xavier Bettel.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *