“Cer Consiliului şi Comisiei să nu mai blocheze iniţiativele Parlamentului European!“

Astăzi, la Strasbourg, Parlamentul European şi-a continuat activităţile, vaste şi complexe, pe diverse tematici, tema centrală fiind, evident, pregătirea reuniunii Consiliului European, din 20-21 octombrie, punct important pentru evoluţia imediată a marii familii comunitare.

Europarlamentarul român, Maria Grapini, a luat cuvântul, şi de această dată, reiterând obligaţia depăşirii etapelor teoretice şi trecerea, deci, la paşi concreţi pentru o Europă funcţională şi sănătoasă.

„Discursul președintelui Jean-Claude Juncker, privind Starea Uniunii Europene, a fost apreciat în ţara mea, dar nu trebuie sa rămână doar un discurs! Consiliul este foarte important în transpunerea în fapte a ceea ce a spus domnul preşedinte, în fapt, a ceea ce spunem şi noi, membrii Parlamentului European: Europa trebuie să fie o Europă cu locuri de muncă, o Europă reindustrializată! Trebuie să dezvoltăm comerțul transfrontalier şi să investim în zonele marginale ale Europei, să creștem coeziunea – aici, Fondul Strategic de Investiții poate avea un rol important, însă, din păcate, pînă acum, nu şi-a atins scopul…Nici politicile de apărare comercială nu au apărut! Integrarea României, Bulgariei şi Croației nu s-a realizat, deși toate întrunesc condițiile.

De aceea cer Consiliului dar şi Comisiei să nu mai blocheze inițiativele Parlamentului!”, a declarat europarlamentarul român.

Maria Grapini a insistat şi pe ideea unei transparenţe veritabile, necesară, ba chiar obligatorie, în aceste vremuri.

“Aşa cum am spus cu ocazia analizei Stării Uniunii Europene, Europa trebuie mai bine explicată. E nevoie de o comunicare mai bună şi  de mai multă transparenţă. E nevoie de intensificarea  măsurilor concrete de dezvoltare economică, de susținerea  IMM, principalele motoare, generatoare de locuri de muncă, dar si de măsuri speciale pentru creșterea calității vieții oamenilor. Iată câteva probleme care trebuie să fie pe agenda reuniunii Consiliului European, din 20-21 Octombrie”, a conchis Maria Grapini.