În calitate de europarlamentar, dar şi de Co-Preşedinte al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), am întâlniri în toată ţara, cu cetățeni din toate categoriile sociale. Găsesc multă dezamăgire la oameni, par să nu mai creadă în nimic!
Dar este asta soluția? Să fim dezamăgiți este o stare care poate fi argumentată: furturi la nivel înalt, inechitate socială, educație şi asistenţă sanitară de proastă calitate, justiție inechitabilă şi argumentele pot continua.
Problema este că dezamăgirea și nemulțumirea trebuie să ne determine să acționăm! Cum? Foarte simplu: să ne exercităm dreptul constituțional de vot, să nu ne mai lăsam manipulați, să nu ne mai lăsam „cumpărați „, să alegem pe criteriul valorii, să nu lăsam să ni se încalce drepturile, să nu ne mai fie FRICA!
Anul 2016 ne dă o noua şansă (am ratat din patru în patru ani şansa de a tria oamenii care ne reprezintă!) şi nu trebuie să o mai ratăm!
În fiecare sat, comună, oraș sunt oameni de calitate, de asta sunt sigură!
Problema este că mulți dintre cei buni nu doresc să-si asume intrarea în ringul politic pentru că, da, de cele mai multe ori, jurnalistic vorbind, politicienii sunt băgați în malaxorul de unde toţi sunt scoși incompetenți, mincinoși, hoți!
Apoi apare problema votanților! Mulți spun: e nou, nu a mai făcut politică, nu e de la un partid mare, etc. Contează aceste argumente sau contează calităţile omului?
Spuneam că exista soluţii. Da, există!
Să ne implicăm toţi, fiecare la locul nostru de muncă, acolo unde ne pricepem şi să nu acceptăm nedreptatea şi corupția, să susținem şi să votam doar în baza criteriului valorii! Soluțiile nu costă nimic!
Ne trebuie voință, credință, respect pentru valoare, simţul dreptății.
Şi atunci de ce să rămânem dezamăgiți şi să lăsam sa continue RĂUL?
România TRAGICĂ poate deveni România MAGICĂ, dar are nevoie de noi, de românii de aici și de oriunde din lume!
PPU-SL este o platformă politică nouă, apărută din necesitatea existenței unei formațiuni umaniste care să facă un echilibru între egalitarismul socialist și individualismul capitalist. Vrem politici care să aducă bunăstare românilor, vrem o Românie a românilor – România clasei de mijloc.
Oferim cetățenilor oportunitatea să se implice, candidând la alegerile locale pentru a schimba lucrurile în bine.
Dacă nu ne implicăm, schimbarea nu poate să apară!
Nu este suficient să criticăm, trebuie să intrăm în teren, să arătăm că se pot face lucrurile mai bine!
Schimbarea în bine nu este un dat, trebuie să acționăm pentru a o obține. Trebuie să acționăm însă inteligent, rațional, profesionist și corect.
În calitate de europarlamentar, pot să spun că România nu a reușit să fructifice toate șansele și asta din cauza celor care ne-au reprezentat.
Avem de la bugetul UE până în 2020 mulți bani care pot ajuta România să se dezvolte.
Dar dacă încă nu avem o strategie energetică, proiecte pentru infrastructură, dacă nu vom depune proiecte, banii nu vor veni de la sine.
România trebuie promovată cu frumusețile, tradițiile și cultura ei. Ca ministru al IMM-urilor și turismului (doar un an și trei luni) am inițiat două proiecte foarte dragi mie (pe lângă circa 30 de legi, hg, ordine de ministru și ordonanțe în sprijinul mediului de afaceri): „ROMÂNIA PROMOVATĂ PRIN VALORI” și „ROMÂNIA PROMOVATĂ PRIN LEGENDE”.
Nu trebuie să ne fie rușine să ne iubim țara! Nu țara este de vină pentru starea în care se află, ci unii dintre noi – oamenii sunt responsabili și de cele bune și de cele rele.
Și dacă ne iubim țara, nu trebuie să ne lăsam dezamăgiți, nu trebuie să fim indiferenți, ci trebuie să ne IMPLICĂM! Să ne implicam și să înțelegem că SCHIMBAREA începe cu fiecare dintre noi!