Dragi români, de aici, de pretudindeni,

Am încercat, în anul ce tocmai se încheie, să vă transmit, prin tot ceea ce am făcut, în Parlamentul European, în politică, în activități sociale, educative sau caritabile, că există șanse de-a schimba starea de fapt ce guvernează țara noastră, de mult prea multă vreme. Sunt omul care nu se dă bătut, în fața greului, am învățat, din copilărie, de la părinții mei minunați, că lucrurile bune se obțin cu eforturi, de cele mai multe ori, mari, grele și, cert, constante!

Nu mi-am propus, prin ceea ce vă scriu, să fac o pledoarie pro domo – raportul meu de activitate europarlamentară vă stă la dispoziție și puteți afla, concret, câte interpelări, luări de poziție, medieri sau participări în adoptarea directivelor UE am avut , câte ore am petrecut în forul european pentru a-mi apăra țara de decizii injuste sau incorecte politic sau ce fel de dezbateri publice am organizat, pentru a vă aduce, direct, noutăți de la Bruxelles sau Strasbourg – îmi doresc doar ca dumneavoastră, cei care v-ați dat speranțele și pe mâna mea, să fiți conștienți că puterea stă în noi! Chiar stă! Mesajele pe care le-am primit, zi de zi, scrisorile pe care mi le-ați scris și scrieți constant, toate au generat un impuls coerent de…luptă cinstită și sinceră pentru România mea, pentru România noastră!

Sunt umanistă, conduc un partid tânăr și serios, fondat exact în ideea de-a reda oamenilor speranța, de a-i repune pe primul loc în luarea deciziilor, politice, administrative, economice sau sociale. PPU-sl a crescut, în 2016, grație dumneavoastră și vă mulțumesc pentru asta! E nevoie, însă, de efort continuu, pentru a înțelege cu toții că doar uniți putem învinge. Noul  în politică e greu acceptat  de către cei care s-au înstăpânit în tot ceea ce înseamnă decizie, ca atare misiunea celor care până nu demult au stat deoparte și, acum, au decis să se implice nu este una ușoară. Sunt optimistă însă, și, prin ceea ce mi-ați demonstrat dumneavoastră la ultimele alegeri parlamentare, decisă să luptăm în continuare cu mentalități, piedici, stereotipii depășite, răutăți. Am adus femeile în politică, deși mulți privesc acest ”modernism” drept o îndepărtare de la cutume. Care cutume? Femeile și-au câștigat, demult, dreptul de a fi active, independente, întreprinzătoare, libere! Am adus și foarte mulți tineri și să știți că nu i-am convins greu. N-au avut, poate, până acum șansa de-a se exprima, deschis, tranșant, într-un partid care trudește, nu trândăvește! Sunt fericită și mândră de familia noastră umanistă, cred în ea și în oportunitățile care ne așteaptă în Noul An! Finalul celui prezent TREBUIE să ne determine să repunem omul în fruntea listei priorităților!

Ce ghinion cu dumneavoastră….domnule președinte, Klaus Iohannis! În ce țară, care-și aclamă democrația pe toate mediile, s-a mai pomenit să nu se respecte voința poporului? În ce țară, oameni buni, s-a mai văzut să se bată, public, securiștii între ei, abject, mizerabil, în ore de maximă audiență? În ce stat european, numirea premierului se transformă în joc de-a șoarecele și pisica, timp în care bugetul e în aer? Da, bugetul! Cel care ne și vă dă salarii, compensații, ajutoare sociale sau pensii! Asta nu e România mea, asta nu e România noastră!

Faptul că, în sfârșit, președintele a cedat – ce rușine, ce joc murdar, ce indolență! – certitudinea, de-acum, că Sorin Grindeanu, timișoreanul nostru, este primul ministru al României, mă îndeamnă să sper că ne putem trata țara de “gripa” lungă și grea pe care a dus-o pe picioare.

Am convingerea că Banatul are resurse, determinare, seriozitate, fermitate! Avem patru ani în față să ne facem bine România!

În prag de An Nou, vă doresc, din inimă, sănătate, luciditate, implicare și BUNĂTATE! Nu pot accepta că românii s-au înrăit, nu vreau să cred că ne-au dezbinat și înfrânt, sădind în noi ura. Vă doresc să fiți buni, să aveți înțelegere și dragoste față de aproapele vostru, față de semenii voștri!

România mea intră, în 2017, cu speranțe enorme. România noastră s-a săturat să creadă în vorbe. An Nou fericit! Doamne ajută!