Desemnată, în 2017, de Ziarul Bursa, drept cel mai activ europarlamentar român, Maria Grapini intră, acum, într-o nouă cursă extrem de importantă pentru țara noastră și-anume bătălia pentru premiile europene, MEP Awards 2018, concret, pentru europarlamentarul anului!

An de an, Europa își onorează cei mai buni oameni din Parlamentul European, premiile în cauză fiind un eveniment extraordinar, la care participă toți actorii importanți din UE.

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a intrat pe lista scurtă a PE, în finală deci, la premiul pentru cel mai bun europarlamentar al anului, din Comisia IMCO (Piață Internă și Protecția Consumatorilor), for din care face parte și în care a luat poziție, în mod sistematic, pentru protecția consumatorilor români. Românca se află pe această listă scurtă, alături de doi colegi, din Marea Britanie, respectiv Malta.

“Am văzut astăzi că s-au afișat nominalizările pe site-ul UE, credeți-mă e o imensă bucurie și evident onoare! Am venit în Parlamentul European pentru a-mi reprezenta cu cinste țara, pentru a mă lupta cu cei care n-au înțeles încă ce oameni sunt românii, ce țară e România! În Comisia IMCO, am avut propuneri de rezoluții europene sau rapoarte, importante cred eu pentru români, dar și pentru europeni: anularea definitivă a dublului standard, măsurarea cu aceeași oca, în Estul sau Vestul Europei. Intrarea pe lista scurtă a premiilor MEP Awards 2018 mă face și mai mândră că sunt româncă, sper că și pe voi! Mulțumesc!“, a declarat, de la Strasbourg, umanista Maria Grapini.

Premiile MEP Awards se vor decerna în 21 martie.