[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]
Plenul Parlamentul European a dezbătut și votat, miercuri, 7 februarie, la Strasbourg, noua componență a PE, după ieșirea Marii Britanii din Uniune. Se cunoaște faptul că fiecare dintre cele 27 de state primește, prin repartizare, locurile ocupate până acum de englezi, după criterii însă care sunt discutabile și deranjabile pentru țările mici.
Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a transmis mass-media din România informațiile despre ședința de miercuri, în cadrul căreia a luat cuvântul și a punctat neuniformitatea deciziei europene.
“Nu toate țările au primit un număr mai mare de eurodeputați, prin redistribuirea dupa Brexit. Din păcate, Olanda a primit trei locuri, Franta cinci, Spania cinci, Polonia si România câte unul!”, a transmis umanista, de la Strasbourg.
În cuvântul adresat PE, la plenul de miercuri, Maria Grapini a spus: “Principiul legat de repartizare am fi vrut să nu fie un Brexit și să nu avem ocazia să repartizăm. Este greu să explicăm că s-a respectat întru totul principiul proporționalității, dacă ne uităm la țări ca Grecia sau Cehia, care nu au primit niciun loc. S-a discutat foarte mult de listele transnaționale, raportorii spun foarte explicit că nu avem temei juridic, însă cred că trebuie să ne întoarcem acasă la noi, să discutăm în parlamentele noastre naționale, cu cetățenii noștri, pentru că poate e o viziune bună, de viitor, dar sunt pregătiți cetățenii? Vreau să întreb: vor fi două categorii de europarlamentari? Știu că reprezint toți cetățenii europeni, nu numai cei din țara mea, deci vom avea eurodeputați de „gradul I” și de „gradul II”?”.
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]