Ziarul BURSA a organizat, în acest sfârşit de săptămână, Gala BURSA „Deceniul European din Centenarul României”, în scopul de a premia companii din diferite domenii de activitate care au performat în cei zece ani de la aderarea la Uniunea Europeană, dar şi personalităţi marcante ale domeniului.

Publicaţia a decis ca, printre premiile acordate, să se numere şi unele oferite prin votul publicului, în cadrul unui sondaj, care s-a încheiat duminică,19 noiembrie, la ora 23:59.

O secţiune aparte s-a referit la europarlamentarii români, solicitându-se opinia publicului în privinţa celui mai reprezentativ.

În urma unui vot susţinut, umanista Maria Grapini a ieşit învingătoare, cu 31% din opţiunile românilor votanţi, la diferenţă mare de următorul clasat, cu 18%.

Surpriza a fost una imensă pentru europarlamentarul PPU-sl, cu atât mai mult cu cât nu ştia de această competiţie şi de campania ziarului BURSA.

“Mulțumesc iniţiatorilor Galei, ziarului Bursa și românilor care m-au votat drept europarlamentarul care îi reprezintă cel mai bine! Sunt emoționată şi fericită! Consider că am primit voturi asumate, am primit mesaje numeroase din partea celor care m-au votat şi susţinut. Au fost oameni din toată ţara: foști colaboratori, actuali colaboratori, asociațiile femeilor de afaceri, prieteni virtuali, români din ţară și din afara ţării! Nu am știut de acest top, eram la un bal caritabil, în Timişoara, şi am primit mesaj din partea unei prietene-artist plastic.Totul a decurs foarte repede şi m-a surprins în cel mai plăcut mod! Bucuria a fost dublă: pentru rezultatul, care mă onorează, dar mai ales pentru faptul că cetățenii au înţeles că e nevoie să se implice, să îi urmărească pe demnitarii care îi reprezintă, să îi sancţioneze sau felicite, după caz! Le mulţumesc din suflet! Îi asigur pe români că îi voi reprezenta, şi pe viitor, cu responsabilitate şi seriozitate, pentru ei sunt acolo, pentru ei muncesc!”, a declarat, emoţionată, Maria Grapini.