Acesta este indemnul guvernantilor cind indraznim sa criticam. Si ar avea dreptate, daca nu am veni si cu argumente si propuneri.
Iata ultimul exemplu: astazi, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala taierea pensiilor. Cit am spus toti (evident mai putin PDL, UNPR si sustinatorii acestora), oameni de afaceri, patronate, pensionari, partide de opozitie, analisti, experti etc, de luni de zile ca masura luata este neconstitutionala? De ce a trebuit sa pierdem timp, sa chinuim psihic milioane de oameni, pentru a ajunge la ceea ce chiar si bunul simt, nu numai legea, ar fi trebuit sa dicteze guvernantilor? Cine este responsabil de intirzierea imprumutului, de degradarea economica?
Cite acte, declarate neconstitutionale, trebuie sa mai emita acest guvern ca sa plece?
De ce trebuie sa suportam incompetenta, intirzierea deciziilor si lipsa de coerenta noi toti, fie ca suntem oameni de afaceri, angajati, bugetari sau pensionari?
Nu cumva a fost din nou (a cita oara?) o strategie a guvernului sfatuit de inteleptii care il inconjoara, sa faca mai intii acest pas, acela de a prezenta o masura neconstitutionala – taierea pensiilor, pentru a creste apoi taxele, dar cumparind in acest fel tacerea citorva milioane de pensionari care vor fi multumiti ca nu mai scade pensia si ne vor lasa pe noi cei care producem venituri pentru buget si deci si pentru pensii, prada guvernului pentru a ne supraimpozita? Este o mare capcana, stimati pensionari. Avem nevoie de solidaritatea dumneavoastra acum. Daca vom primi noi biruri, vom fi nevoiti sa inchidem si sa oferim someri pe banda. Si daca acum nu v-au scazut pensia (ar fi fost o prostie), daca nu veti fi alaturi de noi, in anul urmator si in anii care vin nu vor mai putea creste pensia si va fi ca si cum au aminat taierea.
Acest guvern nu poate gestiona tara aflata in mare dificultate. Nu trebuie sa mai acceptam compromisuri si experimente. Tara este acum ca o masina care s-a oprit si proprietarul nu stie sa o repare, in plus nu are nici permis de conducere pentru categoria automobilului pe care l-a primit cadou la alegerile din 2008.
Ce parere aveti?
Cu stima
Maria Grapini