Duminică, 28 octombrie, Căminul Cultural din Săcălaz a serbat toamna ca-n poveștile de odinioară: cu roade bogate, copii fericiți, căldură sufletească, muzică și oaspeți calzi. Organizația PUR, condusă de cel mai activ lider din județ, Cornel Mureșan, i-a invitat pe toți cei dornici să-și ofere câteva ore de relaxare la Festivalul Dovleacului.

Invitatul zilei a fost liderul umanist, europarlamentarul Maria Grapini. Primită ca întotdeauna, cu interes, Grapini a cântat cu copiii prezenți, a admirat dovlecii pictați cu talent și a oferit premii constând în cărți și dulciuri celor care s-au remarcat prin lucrările aduse în colțul amenajat special, ca la orice festival care se respectă!

“M-am dus cu drag la Săcălaz, pentru ca apreciez acțiunile dedicate copiilor, întâlnirile cu oamenii și schimburile de opinii. Sunt atât de importante astfel de evenimente! Felicitări organizației umaniste Săcălaz, felicitări lui Cornel Mureșan! E o comunitate frumoasă, care merită și trebuie ajutată. Noi, umaniștii, asta facem, de ani, și ne bucură reacția oamenilor, căldura cu care ne întâmpină, de fiecare dată!”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

Festivalul Dovleacului a stârnit interesul locuitorilor din Săcălaz, astfel că sala căminului cultural s-a umplut de copii costumați în diverse fructe și legume de toamnă, însoțiți de părinți și bunici. Colțul dedicat dovlecilor s-a umplut astfel de exemplare inedite care vor fi păstrate cu emoție până la ediția viitoare.

„Trebuie să prețuim fiecare zi din viața noastră, să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru ce avem, să încercăm să fim mai buni și să ne facem traiul frumos! Fiecare dintre noi poate face asta, poate încerca să aducă bunătate în tot ce face, să încerce să fie uman, umanist!”, a mai spus europarlamentarul Maria Grapini, la Săcălaz.

Luni, umanista va zbura spre Roma, la invitația unei asociații importante a diasporei române, pentru discuții cu cei care, deși au ales străinătatea, tânjesc evident după țara lor.