[fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Este un mesaj diferit de cele de pina acum. Este un mesaj pe care il scriu dupa o convorbire telefonica ce mi-a creat o stare aparte.
Acum cinci ani, un om tinar a solicitat un sprijin pentru a se trata de o boala grava. I l-am acordat fara sa ne intilnim, dar m-am trezit dupa ceva timp cu un colet ce continea o icoana pictata pe spatele careia scria „Cristian Costras-mai 2005” si o scrisoare de multumire. Evident ca am fost impresionata de gest si m-am rugat sa aiba parte de sanatate in primul rind. Anul acesta, fiind in vizita in orasul in care locuieste, am aflat ce multe lucruri a facut acest om in 5 ani. A trecut cu bine peste tratamentul dificil, a reusit sa-si schimbe proteza de care are nevoie, dar a reusit impreuna cu sotia sa sa realizeze ceva extraordinar: multe expozitii de pictura (doamna este artist), vernisaje la sala parlamentului, mall si in alte locuri, si cu un optimism extraordinar Cristian face managementul de fapt al promovarii lucrarilor sotiei (mai picteaza si el din cind in cind).
Azi am vorbit la telefon dupa cinci ani, pentru prima data. M-a impresionat din nou vocea optimista, calda, sincera.
Nu a cerut ajutor material, cum fac multe alte persoane.
A cerut doar, daca pot, sa-l ajut sa organizeze expozitii cu lucrarile de arta pe care le creeaza sotia. Sincer, situatia de azi mi se pare decupata din alta lume. Acum, cind arta, cultura, educatia si sanatatea sunt batjocorite in ultimul hal, sa vezi ca un om cu probleme de sanatate, care a trecut prin momente critice, e optimist, dornic de viata, increzator in sansa lui, increzator in oameni, un om cu bun simt, care doreste sa munceasca cinstit intr-un domeniu hulit de actualii guvernanti, aruncat la cos de multi politicieni, pare o minune.
Vreau sa-i multumesc public lui Cristian, pentru ca mi-a redat speranta, mi-a incarcat bateriile de optimism. Iata ca se poate sa fim oameni optimisti, demni, creativi si increzatori.
Vreau sa-l ajut si de aceea va dau si voua, cititorilor mei, adresa de internet unde puteti vedea lucrarile Dorinei, sotia lui Cristian: www.decorative.ro
Daca cineva poate sa-i ajute sa lanseze, sa promoveze picturile in expozitii, licitatii etc, va rog sa o faceti. Promovind si sustinind cultura ne mai dam o sansa si noua, nu doar lui Cristian si Dorinei.
Bravo, Cristian si Dorina! Va felicit pentru ce faceti si cum faceti!
Cu sincera apreciere,
Maria Grapini

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *