Dragi români,

Insist să spun, în fiecare mesaj pe care vi-l adresez din toată inima, în luna decembrie, că Sărbătoarea Crăciunului este, pentru creștini, cel mai important moment al anului, piatră de temelie spirituală, punct zero de reflecție și iertare, de pace și bună înțelegere! Știm cu toții că iubirea este suprema virtute și că binele făcut aduce după sine un bine și mai mare! Creștinismul a rezistat și rezistă prin bunătate, oamenii se țin împreună prin iubire!

Am traversat împreună un An Centenar, greu cât…suta de ani care ne-a făcut puternici și uniți. România n-a ieșit încă din furtuna care o macină, chiar dacă românii și-au dorit o pace socială reală și o țară stabilă politic. România încă luptă cu urmele adânci ale trecutului, dar și cu amenințările majore ale prezentului. Nu reușim să dăm toți mână cu mână, nu găsim ușor nici calea, nici adevărul, astfel că nici viața noastră nu este încă așa cum ne-am imaginat-o și dorit-o cu ardoare. Ne-am schimbat mult, dar nu destul. Am progresat evident, dar se mai poate. 
Știm cu toții că soluțiile sunt la îndemână. Avem nevoie de rațiune, profesionalism, seriozitate, luciditate, muncă, unitate, iubire. Avem nevoie de Dreptate, Onoare și Curaj! În doze egale, fără pauze, fără întrebări. Suntem obligați să construim! Avem o datorie morală față de înaintași, să ducem România departe, sus, în rândul statelor din prima linie europeană. Avem un crez și-o misiune cu un singur sens.

Europa, la rându-i, nu trece prin cei mai frumoși sau ușori ani ai ei. Proiectul UE este, indiscutabil, unul serios și solid, supus, însă, unor provocări uriașe. Cu cât acestea se întețesc, cu atât trebuie să fim pregătiți cu toții să le facem față. România își are locul în Uniunea Europeană, Uniunea Europeană își are locul în ecuația politică internațională! Niciuna dintre ele nu va da un pas înapoi, indiferent de tensiuni sau presiuni! Suntem proeuropeni, rămânem proeuropeni, pentru că nu există nicio altă soluție! În interiorul UE ne putem dezvolta, cu și prin UE ne putem atinge țintele, sociale, economice, politice. 

Consider că România merită să-și depășească limitele, impuse artificial de unii și alții, de aici sau de afară, să răzbată prin hățișul politic și moral existent, să învingă suficiența și să demonstreze că este, realmente, un stat european pe care te poți baza. Totul se reduce la oameni, totul se face prin și cu oameni. Buni, serioși, dar mai ales patrioți!

Mi-am făcut o misiune din apărarea României în Parlamentul European, o duc la îndeplinire cu mândrie și perseverență. Nu mă opresc răutățile unora sau presiunile altora. Sunt fericită când, și prin contribuția mea, se redactează și mai apoi votează rezoluții europene care ne ajută, care vin în sprijinul direct al românilor, care ne cresc șansele, ca țară, să ajungem acolo unde ne-am propus. Lupt pentru România și-o voi face cât voi trăi! 

Vă doresc, dragi români, un Crăciun fericit și un An Nou bun! Sper să reușim să ne unim cu adevărat, să renaștem spiritual, să facem pace unii cu alții, să ne iubim țara și neamul, să creăm un ÎMPREUNĂ veritabil, ca acum o sută de ani! 

Sunt și rămân datoare României, recunoscătoare românilor, pentru privilegiul acordat de a-și încredința speranțele, de a-și pune încrederea în mine! Voi continua să lupt pentru valorile, drepturile și simbolurile noastre, pentru că-mi iubesc patria și-mi respect semenii! 

Sărbători fericite!

Europarlamentar
Maria Grapini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *