[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]
Miercuri, 18 octombrie, în Parlamentul European, a avut loc o dezbatere importantă, pe tema serviciilor de urgenţă, la care şi ţara noastră a fost reprezentată, într-un mod admirabil.
Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a participat la dezbaterea europeană şi a oferit detalii mass-media din România. S-a discutat mult despre legislaţia UE privind numărul de urgenţă 112 şi s-au analizat amendamente vitale pentru asigurarea unui serviciu performant: asigurarea că setările manuale privind locaţia sunt utilizate pentru a localiza cu acurateţe apelurile de urgenţă, stabilirea unui sistem invers-112 pentru alertare rapidă și eficientă a populaţiei în caz de urgenţă, îmbunătăţirea accesului utilizatorilor finali cu dizabilităţi la serviciile de urgenţă.
În cadrul discuţiilor din PE, s-a atins şi subiectul apelurilor de urgenţă iniţiate de pe telefoanele mobile şi care sunt localizate prin rețeaua de telefonie mobilă, cu o acurateţe medie de 2km. Aceasta este insuficientă pentru a găsi și salva o persoană. În acelaşi timp, oamenii folosesc date de localizare din setările telefonului pentru a comanda mai multe servicii.
Participanţii au cerut sprijin europarlamentarilor pentru a gândi şi statua o legislaţie care să asigure că aceste date de localizare sunt folosite pentru a îmbunătăţi informația privind locaţia apelantului serviciului de urgenţă, prin susţinerea amendamentelor PE la Codul Electronic al Telecomunicaţiilor și să se asigure că autorităţile naţionale le vor susţine în Consiliu.
“Conform Directivei din 2009 privind Serviciile Universale, statele membre trebuie să asigure accesul pentru utilizatorii finali cu dizabilităţi ale serviciilor de urgenţă. În prezent, această legislație nu este implementată în totalitate, astfel că, în multe state, oamenii cu deficiente de auz nu au cum să contacteze serviciile de urgenţă. Militez pentru ca această problemă să fie rezolvată şi mă voi implica, aşa cum am făcut-o şi până în prezent”, a declarat umanista Maria Grapini.
Grapini a ţinut să precizeze că s-a simţit mândră de prestaţia reprezentanţilor Serviciului de urgenţă 112 din România, în condiţiile în care aceasta a urmat simulacrului de eveniment macovist, pro Laura Codruţa Kovesi, care, în opinia sa, a lăsat o impresie dezolantă Europei.
“Se poate ca România sa fie reprezentată profesionist! Am fost la înălţime, felicitări serviciului de urgenţă! S-au mai șters urmele monstruozității de ieri, când Macovei acuza România și cerea sancţiuni!”, a conchis Maria Grapini.
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]