Dragi români, de aici, de pretutindeni,

Sfânta sărbătoare din 15 august mă determină să vă transmit gânduri și sentimente profunde, ca de la creștin la creștin!  Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare de tristețe pentru noi, pentru că se cinstește moartea și înălțarea Fecioarei Maria, dar și un moment de “trecere”, aș spune nu doar prin anotimpuri, ci și prin timpuri… Sunt vremuri tulburi, în țară, în lume, vremuri de luptă surdă și încrâncenare, de cele mai multe ori din mândrie. Știm din Biblie ce păcat mare e mândria…păcat că n-o știu și cei care împing vremurile înspre abis.

Cred că România are nevoie de stabilitate, cred că românii trebuie să fie mai uniți ca niciodată. Suntem la un pas distanță de Centenarul Marii Uniri, sub presiuni vecine incredibile, sub scenarii externe neprietenoase. Am avut o istorie unitară solidă, trebuie să avem și un viitor pe măsură! N-avem voie să cedăm intrigilor și intriganților care ne vor dezbinați, nu ne-ar ierta eroii noștri niciodată! Țara noastră este egala multora din Europa, n-am nicio îndoială și mi se reconfirmă, frecvent, acest fapt, în Parlamentul European. Țara noastră n-are, însă, suficient curaj și destulă tărie politică să se impună și să impună respect! Încă. Sper ca noi, românii, să putem demonstra, prin verticalitate, seriozitate, credință, tradiționalism, valori, putere, că suntem uniți!

Astăzi, de Sfânta Maria, haideți să mergem, cu toții, la biserică, să împărțim fructe și miere pentru sufletul celor care au murit, să ne rugăm împreună, să ne sfințim mormintele și icoanele, români cu români, aici, în România, sau în lumea largă! Să ne rugăm pentru țara noastră frumoasă, care împlinește… 100 de ani!