Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a fost singurul reprezentant european la evenimentul major, dedicat culturii românești, de la Curtea de Argeș, desfășurat sâmbătă, 12 august, în prezența numelor importante din România și Republica Moldova: „Ziua Revistei Curtea de la Argeș”. Inițiat de către academicianul George Păun, părinte al revistei, evenimentul a reunit, la Centrul de Cultură și Artă „George Topârceanu”, poeți, scriitori, oameni de cultură din cele două țări, devenind un loc de pelerinaj cultural, cu un moment aparte, în care a fost prezentat și bustul  din bronz al marelui Mihai Eminescu. La Curtea de Argeș a fost prezent și academicianul Nicolae Dabija, din Republica Moldova, scriitor, istoric literar și om politic, membru de onoare al Academiei Române și membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei.

“M-am întors cu inima plină de emoție, românism și frumusețe culturală! Au fost momente extraordinare, într-o concentrare de oameni de cultură, poeți, scriitori, academicieni, cu lansări a zeci de reviste și aproximativ 100 de cărți ale poeților și scriitorilor din toată țara! A fost un eveniment de suflet românesc, de înălțare și împlinire spirituală, cu emoții puternice și sincere! Emoția a continuat, după evenimentele oficiale, la atelierul meșterului popular Ioan Rodoș, ce locuiește în vârful munților, în comuna luptătoarei-erou Elisabeta Rizea, Nucșoara, loc sfânt, unde partizanii au găsit adăpost! Meșterul Ioan are un atelier impresionant, cu sculpturi care respiră istoria României! În timpul prezentărilor oficiale de carte, acest OM minunat a sculptat cu ușurință floarea noastră de colț, pe care a dăruit-o participanților!”, a declarat umanista Maria Grapini.

Europarlamentarul PPU-sl a lansat, la rându-i, în cadrul evenimentului de la Curtea de Argeș, ultimul număr al revistei literare “Vorba Noastră”, publicație finanțată și coordonată de către Maria Grapini, în scopul susținerii culturii românești.

Duminică, încărcată de sentimente naționale nobile, Maria Grapini s-a oprit la Băile Călacea, unde este în plină desfășurare tabăra de pictură organizată de pictorul Victor Acatrinei.

“Am cumpărat vaze cu floarea de colț de la maestrul Ioan Rodoș, pe care le voi dărui artiștilor din tabără, să le picteze! Ar fi minunat dacă, instituțional și civic, am susține mai mult cultura și artiștii!”, a conchis Maria Grapini.