STUDIU PRIVIND FUNCȚIONAREA PIEȚEI INTERNE ȘI POSIBILITĂȚI DE ÎMBUNĂTĂȚIRE DIN PERSPECTIVA ROMÂNIEI

La cererea Membrului S&D Maria Grapini cu sprijinul grupul S&D a fost realizat “studiu privind funcționarea pieței interne și posibilități de îmbunătățire din perspectiva României”

Studiul reflectă beneficiile pe care România le-a avut și le are ca parte din piața internă. Studiul a fost realizat de analistul politic Sarmiza Andronic, cunoscut pentru analizele aprofundate pe care le prezintă public.

Studiul prezintă date economice concrete care arată beneficiile reale ale României din momentul aderării la UE până în zilele de astăzi.

Trebuie cunoscute oportunitățile pentru a fi acceptate!

Piața Unică oferă transferul tehnologic și schimbul de cunoștințe. Politicile UE sprijină excelența științifică și știința participativă, colaborarea între mediul academic și sectorul industrial și promovează inovarea.

Dacă acest lucru nu se întâmplă și în România, nu UE este de vină! Vina poate fi instituțională la nivel național- nu creează cadrul administrativ, nu elimină birocrația excesivă și nu crește transparența sau vina poate fi cauzată de informațiile false apărute în spațiul public și lipsa de informare a actorilor naționali.

Iată de ce este nevoie de analize și studii făcute de experți, universități, consultanți, care să ofere informații veridice și să sprijine înțelegerea corectă a relației pieței naționale cu piața unică a UE.

Rolul autorului acestui studiu a fost să pună documente europene pe care România le are la dispoziție, reguli ale Pieței Interne pe care trebuie să le respecte România în aceeași măsură ca celelalte state membre. Consider că locul României este în UE- Un destin comun: Europa și România.

Studiul a fost prezentat în cadrul Conferinței „Mediul economic- obstacole și oportunități”, în cadrul căreia  analiștii economici, juridici prezent au adus informații reale și concludente, atât la nivel național cat și la nivel european pe baza concluziilor acestui studiu.

Acest studiu este realizat din perspectiva obiectivelor grupului S&D și are drept scop informarea corectă a românilor cu privire la beneficiile apartenenței României la UE, astfel pentru a combate euroscepticismul cauzat de de dezinformare și știri false.