Cand apar noi provocari in viata este greu sa decizi pe ce drum sa mergi: continui drumul pe care esti sau incepi unul nou?
In cariera mea am avut cateva momente in care a fost greu sa iau o decizie, unul dintre aceste momente fiind candidatura la Parlamentul european.
Sa raman deputat in Parlamentul Romaniei si ministru sau sa accept propunerea Aliantei si a Partidului Conservator de a candida la Parlamentul european?
Ca sa decizi pentru o varianta sau alta trebuie sa gasesti argumente mai tari pentru una dintre variante.
Si am gasit pentru varianta a doua: candidatura la Parlamentul european.
Au fost multe argumente (posibilitatea de a sustine politici europene pentru IMM-uri, pentru reindustrializarea Romaniei, sa promovez turismul romanesc si produsele romanesti etc.), dar cel mai PUTERNIC argument mi l-au dat acei fosti europarlamentari romani care au TRADAT romanii si Romania prin blamarea propriei Patrii, care au dus la lipsa de respect si demnitate cu care sunt tratati romanii in lume.
Nu pot sta nepasatoare ca roman (care este MANDRU ca este roman) si nu mai vreau ca Macovei, Preda, un maghiar fugit din tara sau eba sa faca imaginea Romaniei.
Vreau sa nu mai ajungem ca in situatia de azi, cand Elvetia a dat acces liber cetatenilor din 25 de state membre UE, dar romanilor nu!
Vreau sa nu mai fim tara care primeste din bugetul UE fondurile cele mai putine, dintre tarile membre (tinand cont de marime).
Vreau sa nu mai fim aratati cu degetul de alte tari, parca doar Romania ar fi responsabila de integrarea rromilor in lume si doar Romania are oameni care cersesc.
Vreau ca intreprinzatorii romani sa aiba conditii egale cu alti investitori in piata, oriunde ar investi.
Vreau ca produsele romanesti autentice sa fie apreciate la adevarata valoare.
Vreau ca imaginea Romaniei sa fie la nivelul valorilor naturale si umane pe care le are.
Vreau ca tinerii sa poata trai in tara lor!
Si daca vreau, atunci ma implic!
Daca sunteti mandri ca sunteti romani, daca doriti o alta imagine in lume a Romaniei si daca doriti sa avem o viata mai buna aici, la noi acasa, va invit sa va implicati.
Primul mod in care va puteti implica este iesirea la vot. Nu trebuie sa fiti membru de partid pentru a vota. Civic, toti trebuie sa votam. Puteti alege analizand oamenii de pe lista: ce au facut in profesia lor, cum s-au comportat in societate, care este moralitatea lor. Este singurul mod prin care putem imbunatati calitatea politicilor publice si reprezentarea Romaniei in lume.
Apoi trebuie sa va implicati monitorizand activitatea celor alesi, neacceptand incalcarea legii.
Trebuie sa luptam toti pentru DREPTATE!
Ce spun public si ce scriu este din suflet si cu mare sinceritate.
Din nemultumire si revolta am decis sa intru in politica. Daca esti nemultumit, nu este suficient sa critici, trebuie sa vezi ce poti face tu!
Cred ca putem schimba lucrurile in bine, dar fiecare trebuie sa actioneze si sa reactioneze impotriva raului.
Cand cineva este pe nedrept criticat sau sanctionat, cei care stiu ca nu stau asa lucrurile trebuie sa nu taca!
Solidaritatea este una dintre cheile reusitei.
Va doresc, dragi prieteni, sa ganditi rational si sa vedeti ce multe puteti face!
Va astept in 25 mai la vot si alegeti valoarea, nu muscati din marul otravit!

Cu prietenie,
Maria Grapini