In Timisoara, ca si in multe alte orase, se dau batalii (da, chiar adevarate batalii!) pentru cistigarea functiei de Rector la una din Universitati.
Traiesc in Timisoara si mi-a atras atentia batalia dusa la Universitatea de Medicina si Farmacie! Aici s-a atins un record: acelasi rector de 20 de ani! Da, am scris corect, de 20 de ani rector la UMF a fost prof. Dragulescu, actualmente deputat PDL. Spun actualmente pentru ca domnia sa a fost pe la mai multe partide si de fiecare data a mai cistigat cite ceva: ba ministru, ba parlamentar, dar si rector si director la Institut.
Acum chiar nu mai poate candida si trebuie un nou rector.
M-a surprins placut sa aud ca doctorul Sandesc, cunoscut de multa lume ca DODO, va candida pentru functia de rector. Este un om plin de energie, profesionist, conduce sectia ATI a spitalului judetean Timisoara, cu experienta de lucru in Franta, extrem de cunoscut ca un om care face bine!
A organizat de mai multe ori Congresul International ATI in Timisoara, cu mii de specialisti din lume, a reusit sa gaseasca solutii sa faca o sectie ATI moderna si dotata cu aparatura de ultima generatie.
Problema doctorului Sandesc este ca nu-l place domnul Dragulescu, care, dupa principiul PDL, doreste sa-si lase urmasi si sustine, in batalia data, un alt candidat.
Eu nu ma pricep la medicina si nu de valoarea profesionala vorbim, dar cunosc calitatea umana si cea manageriala a doctorului Sandesc. Cind vrei sa ai un lider autentic, atunci iti trebuie un om cu viziune, inventiv, inovativ, caruia sa-i placa sa fie cel mai bun, sa aiba caracter, sa aiba putere de convingere, sa transmita incredere si sa stie sa comunice. Sincer, nu cunosc multe lucruri despre ceilalti contracandidati si nu vreau sa ma pronunt.
Imi pun totusi o intrebare pertinenta: daca sunt la fel de buni, profesional si ca oameni, de ce nu sunt la fel de cunoscuti de cei dinafara sistemului?
Daca sunt la fel de buni, de ce trebuie sa fie „sustinuti ” de domnul profesor care, in sfirsit preda rectoratul dupa 20 de ani? Nu o fi un interes, sa-l conduca mai departe???
Eu una il sustin pe doctorul Sandesc, un ardelean cu frica lui Dumnezeu, care a inteles ca OMUL este cel mai de pret bun pe Pamint.
Nu pot sa-l sustin altfel decit spunind public ceea ce am spus: UMF are nevoie de un om nou, cu o alta viziune, cu o alta dorinta de implicare, dar mai ales are nevoie de un OM.
Asadar, ca cetatean al Timisoarei, ca un om implicat in politici sociale publice, mi-ar placea sa cistige doctorul Sandesc.
Bafta DODO!
Maria Grapini