Vineri, 15 iunie, europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, va fi acasă, la Timișoara, pentru a participa la Salonul Internațional de Invenții și Inovații, care se desfășoară la Casa Tineretului.

An de an, inventatorul Remi Rădulescu, președinte al Societății Inventatorilor din Banat, oferă timișorenilor un regal științific interesant și important, căci lumea inventatorilor este, categoric, una aparte, plină de inteligență și dăruire.

Ediția cu numărul IV o va avea, ca și anul trecut, invitată specială pe umanista Maria Grapini! Între inventatorul Remi Rădulescu și europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, există o solidă colaborare, de ani, concretizată prin susținere financiară și morală, știut fiind faptul că domeniul inventicii este unul, din nefericire, sărac, lipsit de suport financiar. Maria Grapini a ajutat Societatea Inventatorilor din Banat, cu fonduri consistente, și o va face și pe viitor.

„Discutăm mult în PE despre importanța inventatorilor, a inventicii și inovației, lumea se mișcă incredibil în această direcție, rolul acestor veritabile genii fiind unul major! Nu putem vorbi despre Europa momentului, despre lume, în general, fără să facem o plecăciune în fața celor care-și dedică viața pentru ca prezentul pe care îl traversăm să fie unul modern, facil, extraordinar! Dincolo, inventatorii sunt apreciați și stimulați financiar, atât de firesc. Regret că propunerea  mea, făcută de ani de zile, nu este pusă în aplicare: ar trebui ca toate brevetele de invenție să fie valorificate în practică, să existe un program național de finanțare pentru valorificarea  rezultatelor cercetării! Sper ca și România să ajungă într-un stadiu de dezvoltare care să-i permită să-și îndrepte atenția înspre ceea ce este cu adevărat important. Susțin Societatea Inventatorilor din Banat și abia aștept să-l reîntâlnesc pe domnul Remi Rădulescu!”, a declarat europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini.