Organizaţia de Tineret a PPU-sl Timiş derulează, luni, 18 septembrie, o acţiune de suflet, pentru suflete speciale, la Casa Fraţii lui Onisim, centru înfiinţat pentru copiii şi tinerii cu mai puţin noroc în viaţă. Beneficiarii acestui proiect sunt adolescenţi proveniţi din stradă, centre de plasament sau tineri aflaţi în situaţie de criză. O parte dintre copii sunt integraţi în familia naturală, alţii sunt încredinţaţi unor familii de substitut care le oferă afecţiunea şi educaţia de care au nevoie. Tinerii umanişti îi vor vizita pe tinerii defavorizaţi din Centru, le vor duce cadouri, alimente, dulciuri şi vor sta de vorbă cu ei.

Ghidaţi de liderul lor, europarlamentarul Maria Grapini, umaniştii din Organizaţia de Tineret îşi gândesc acţiunile sociale, în sprijinul oamenilor, indiferent de categoriile sociale din care fac parte sau de vârstă, cu scopul evident de-a fi un umăr la nevoie.

“Îi felicit pe mai tinerii mei colegi pentru această iniţiativă! E un moment potrivit, mai ales că, aseară. Timişoara a fost devastată de furtună şi, cu siguranţă, copiii din Centru vor dori să-şi împărtăşească stările prin care au trecut, să socializeze cu cineva de vârsta lor, care a experimentat aceleaşi spaime, să se simtă ascultaţi. Nu suntem la prima acţiune de acest fel, umaniştii fiind deja recunoscuţi pentru empatie şi implicare în problemele semenilor. Le transmit şi eu, de aici, din Coreea, un gând bun tinerilor din Casa Fraţii lui Onisim!”, a declarat, de la Seoul, umanista Maria Grapini.