Plenul Parlamentului European va vota, joi, 26 octombrie, o Rezoluție privitoare la combaterea hărțuirii sexuale și a abuzului sexual în UE, act pe care statele membre îl pregătesc, serios și aplicat, ca urmare a plângerilor existente și a solicitărilor făcute de către femeile abuzate din întreaga Europă.

Miercuri, 25 octombrie, europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a luat cuvântul, în preambulul votului asupra Rezoluției, felicitând inițiativa, textul, solidaritatea eurodeputaților bărbați, insistând pe nevoia rapidă de parteneriate la nivel național. Umanista a cerut, de la tribuna PE, proiecte sociale și protecție pentru femeile abuzate sexual.

“Consider că am avut o dezbatere utilă, s-a dovedit acest lucru din luările de cuvânt. Am obținut o solidaritate și din partea colegilor bărbați, dar cred că este nevoie să ne adresăm, noi, ca eurodeputați, fiecare în țările noastre și să găsim o sinergie între organizațiile neguvernamentale, între societatea civilă. Femeile care declară această violență trebuie să fie protejate! Avem nevoie de proiecte pentru educație și infrastructură, pentru că nu le putem lua din viața de familie – câteodată chiar acolo suportă abuzuri sexuale – sau de la serviciu, dacă nu găsim și o infrastructură unde să le adăpostim! Apoi, cât privește asistența judiciară, multe nu pot să susțină un proces judiciar pentru a-și găsi dreptatea. Cred că trebuie să avem un parteneriat, fiecare, la nivel național, nu este suficient un consens doar aici. Felicitări, oricum este doar începutul, trebuie să continuăm!”, a spus, la Strasbourg, umanista Maria Grapini.