MARIA GRAPINI: TREBUIE SĂ ÎNCURAJĂM ROMÂNII SĂ CUMPERE PRODUSE ROMÂNEȘTI!

Europarlamentarul PC Maria Grapini continua sa promoveze brandurile romanesti si industria de textile din Romania. Europarlamentarul PC a participat astazi la cea de a doua editie a FASHION PEEK, eveniment expozitional de promovare a produselor textile romanesti.

„Trebuie sa aparam industria romaneasca, creatia romaneasca si de aceea trebuie sa ajutam la promovarea brandurilor autohtone si, totodata, sa ii incurajam pe romani sa cumpere produse romanesti”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini in cadrul celei de a doua Fashion Peek, in cadrul conferintei „ Politici europene pentru piata interna”.

Doamna Grapini a amintit faptul ca, in perioada in care a fost ministru, a intitiat proiectul „ Romania promovata prin valori” , in care a inclus si creatia romaneasca. Europarlamentarul PC a reafirmat faptul ca isi propune sa sprjine permanent creația, avand in vedere si faptul ca domnia sa are o experiență de 35 de ani în domeniul confecțiilor și al țesăturilor.

Maria Grapini este un cunoscut sustinator al brandurilor romanesti. Este de specialitate inginer textilist, a condus timp de 10 ani Patronatul din domeniu si a fost initiatoarea cofinantarii prin Consiliul de Export a prezentei marcilor romanesti la targurile externe.

In calitate de europarlamentar, membru al comisiei IMCO (reglementări piața interna si protecția consumatorului) se lupta pentru concurenta corecta in piața, pentru implementarea Directivei obligatorii „made in” si pentru verificarea amanuntita a mărfurilor care intra din țările NON – europene,contrafăcute si cu prețuri de dumping.

Fashion Peek este organizat de Federatia Patronala din Textile, Confectii, Pielarie (FEPAIUS), structura patronala care asigura participarea firmelor romanesti din domeniu la unele dintre cele mai importante targuri si expozitii europene in industria modei (Premiere Vision/Paris si Istanbul, Who’s Next/Paris, Tranoi/Paris, Texworld/Paris sau Fashion SVP/Londra). Evenimentul s-a desfasurat, timp de 2 zile, la Hotel Caro din Bucuresti.