Bucureşti, 18 iul /Agerpres/ – Autorităţile trebuie să ia măsuri de susţinere a capitalului autohton, pentru a ajunge măcar la nivelul mediei europene în ceea ce priveşte dezvoltarea economică a ţării, a declarat joi, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini.

„Este nevoie să susţinem capitalul autohton, pentru a ajunge măcar la nivelul mediei europene în ceea ce priveşte dezvoltarea economică. În plus, dorinţa mea este ca etica să fie vectorul după care să operăm pe piaţa din România. În ceea ce priveşte măsurile legislative luate în acest an, efectele lor se vor vedea în anii următori”, a afirmat Maria Grapini, cu ocazia lansării, de către Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a versiunii în limba română a „Cartei Albe a IMM-urilor din România 2013”.

Aceasta a precizat că intenţionează să sprijine tipărirea unui volum care să cuprindă o listare a produselor tradiţionale româneşti. În paralel, ministerul pe care îl conduce are în vedere organizarea a două ediţii anuale ale unui târg de contractare a produselor româneşti.

AGERPRES/(AS-autor: Magdalena Tănăsescu, editor: Andreea Marinescu)