Ziua Timişoarei a fost marcată, religios şi militar, într-o zi caniculară de 3 august, în diverse puncte ale oraşului, în prezenţa oficialităţilor locale, judeţene, parlamentare şi europarlamentare.

Umanista Maria Grapini a fost singurul europarlamentar prezent la momentele dedicate marcării trecerii celor 98 de ani de la intrarea trupelor române în Timişoara. Maria Grapini a depus o coroană de flori la bustul comandantului Armatei Române, Virgil Economu, cel care intra triumfal în 3 august 1919 şi reunea, practic, ţara. Ulterior, europarlamentarul PPU-sl a fost invitat în tribuna oficială, instalată în Piaţa Unirii, de unde a asistat la ceremoniile speciale, alături de reprezentanţii oraşului şi ai judeţului.

“Îi felicit pe timişoreni, de ziua lor, de Ziua Timişoarei! Această parte a României a demonstrat, de-a lungul vremii, că este un excelent exemplu de multiculturalitate, admirat şi salutat de întreaga lume occidental. Sunt mândră că trăiesc aici, alături de familia mea, de prietenii mei! Umaniştii vă transmit gânduri bune, sănătate, pace, fericire şi o zi extraordinară!”, a fost mesajul Mariei Grapini, transmis ziariştilor prezenţi la eveniment.

Ulterior ceremoniei din Piaţa Unirii, europarlamentarul s-a întâlnit cu echipa şi colaboratorii umanişti, împreună deplasându-se  prin centrul Timişoarei, purtând la piept cocarde tricolore şi steaguri în mână.