Click edit button to change this text.

Filiala PPU-sl Timiș este una deosebit de activă și implicată în viața comunității, pentru că are un lider model: europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, de altfel liderul național al umaniștilor din România. Acțiunile pe care membrii din tot județul le desfășoară sunt în domenii esențiale pentru o dezvoltare sănătoasă a comunității: social, învățământ, cultură, tradiții.

Pentru umaniști, primăvara este un moment frumos de sărbătoare a sufletului, astfel că, după ce au marcat inedit Dragobetele – printr-o punte între generații – vin cu o nouă propunere sensibilă, vineri, 2 martie, la Săcălaz, unde se va recita și cânta, în cadrul ediției cu numărul 2 a evenimentului cultural “Copiii și poezia”.

Sala căminului cultural din localitate își așteaptă oaspeții, la orele 13, pentru că cei 21 de elevi ai Școlii gimnaziale au pregătit un eveniment cald și frumos, dedicat unei audiențe pe măsură! Așa cum a precizat liderul filialei PPU-sl Săcălaz, Cornel Mureșan – unul dintre cei mai activi umaniști din Timiș, poeziile sunt creație proprie, astfel că emoția va fi una majoră. Copiii vor intra într-un concurs al minții și al ingeniozității, umaniștii îi vor premia cu diplome, dar și cu alte numeroase surprize.

Invitat de onoare și la această ediție va fi europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, care a venit acasă doar pentru câteva ore și pentru a onora evenimente speciale.

„Sunt, din nou, mândră de umaniștii noștri și de acțiunile pe care le gândesc și organizează! Copiii sunt totul, implicarea noastră  în educația lor și apoi în dezvoltarea creativității este una efectivă, cel puțin în ceea ce ne privește! E o bucurie să fiu printre elevii din Săcălaz, îl felicit pe Cornel Mureșan pentru idei și entuziasm, mulțumesc profesorilor! Ne vedem, vineri, la Săcălaz!”, a declarat umanista Maria Grapini.