În cadrul programului de impact social şi civic, pe care l-au gândit şi stabilit pentru vara aceasta, reprezentanţii PPU-sl Timiş organizează, marţi, 18 iulie, o acţiune de donare de carte, la Penitenciarul Timişoara. Umaniştii Mariei Grapini vor duce deţinuţilor peste 200 de volume de cărţi, ca urmare a interesului exprimat de către aceştia din urmă, în cadrul recentei vizite de lucru pe care europarlamentarul a efectuat-o în incinta Penitenciarului. Cărţile sunt parte, la rându-le, dintr-un proiect derulat de umanişti împreună cu jurnalistul Radu Ciprian Pop.

“M-am bucurat să văd un interes extraordinar pentru lectură, din partea deţinuţilor! Mulţi dintre aceştia au realizat ce mult contează să citeşti o carte – pentru unii a fost o premieră- cum îţi poate schimba starea de spirit – şi aşa dificilă –  cum îţi poate modifica optica în numeroase domenii ale vieţii! Am decis ca, împreună cu colegii din PPU-sl Timiş, să declanşăm o acţiune mai amplă de donare de carte, la Penitenciar, iar marţi vom face primul pas. Umaniştii vor continua să ducă volume de cărţi la Penitenciarul Timişoara, periodic, până la sfârşitul anului”, a declarat liderul umanist, europarlamentarul Maria Grapini.

Reprezentanţii PPU-sl continuă, astfel, campaniile numeroase de donare de carte, declanşate în scopuri educaţionale, derulate, până în prezent, în Republica Moldova, Serbia şi România (Săcălaz).