PPU-sl Timiș nu este nici la prima și nici la ultima acțiune civică importantă, atunci când apar situații de criză și nevoia unui sprijin masiv din partea tuturor. Partidul Umanist a participat la campanii proprii, venite în sprijinul semenilor din Timiș dar și din întreaga Românie, iar, acum, se alătură deschis apelului lansat de ministrul Sănătății, în condițiile în care avem o nouă lipsă de sânge cu care se confruntă, acut, spitalele noastre.

“Am decis ca membrii noștri, evident mă refer la cei care pot și sunt în oraș în această perioadă de vacanță, să participe la o acțiune de donat sânge, la Centrul de Transfuzii Timiș. Suntem umaniști nu doar prin statut, ci și prin atitudine. E o criză majoră de sânge în spitalele României, sunt oameni care depind de noi, oameni cărora le putem salva efectiv viața și suntem deciși să acționăm din nou și imediat! Știți foarte bine că PPU-sl este implicat periodic în astfel de demersuri civice, colegii mei din Timiș fiind deja la un număr generos de vizite la Centrul de Transfuzii. Voi fi împreună cu ei, îi voi susține, din păcate eu nu am voie să donez, deși mi-aș fi dorit tare mult! Doamne ajută să-i putem salva pe cei aflați în nevoie!”, a declarat europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini.

Luni, 6 august, la ora 8, umaniștii din PPU-sl Timiș vor merge la Centrul de Transfuzii și vor dona pentru toți cei aflați în nevoie acută de sânge.

Inițiativa Mariei Grapini a fost îmbrățișată imediat și de către membrele AFAR – Asociația Femeilor Antreprenor din România – al cărei președinte fondator este, astfel că, joi, 2 august,  acestea au participat deja la demersul civic extraordinar.