Pe 23 septembrie, în întreaga lume, se sărbătorește ”Ziua Mondială a Curățeniei”. Ziua se vrea a fi o conștientizare a faptului că protejarea mediului înconjurător trebuie să reprezinte un stil de viață, nu doar un eveniment în sine.

În 1993 a fost stabilită de Organizația Națiunilor Unite, în parteneriat cu organizația Clean Up the World, Ziua Mondială a Curățeniei. Sărbătoarea are scopul de a inspira și a îndemna comunitățile să curețe, să îmbunătățească și să protejeze mediul, prin realizarea de acțiuni care merg de la igienizarea unor zone, plantarea de arbori și arbuști, până la proiecte referitoare la conservarea apei și a energiei.

Implicați în viața comunităților în care trăiesc, umaniștii Mariei Grapini, din PPU-sl Timiș, au dat startul unei ample acțiuni de igienizare a parcurilor, astfel că, sâmbătă, 23 septembrie, Organizația de Tineret și președintele filialei Săcălaz, Cornel Eugen Mureșan au dat semnalul de adunare civică!

Parcurile din Săcălaz, Beregsău Mic și Beregsău Mare au fost luate la pas mărunt de către umaniștii din întreaga zonă și au fost curățate exemplar, într-o atmosferă de veritabilă echipă.

“Nu e prima acțiune la care ne mobilizăm fără probleme! Ține de noi, ca oameni, nu de anumite date din calendar! Ne-am implicat și ne implicăm în problemele comunităților, pentru că e firesc și de bun simț!”, a precizat Mureșan.

Din Coreea de Sud, lidera umaniștilor, Maria Grapini, i-a felicitat pe colegii din Timiș și pe ceilalți lideri PPU-sl din țară care au decis să marcheze Ziua Mondială a Curățeniei, concret!