Dedicați cauzei naționale, prezenți în societate, la orice moment important și nu numai, prin acțiuni importante și inedite, umaniștii din PPU-sl Timiș vor marca, și de acest 24 ianuarie, Unirea, în Timișoara și Buziaș. Chiar dacă liderul lor, europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, este la Bruxelles, umaniștii vor organiza acțiunile programate, Te Deum la Buziaș, respectiv întâlnire între tineri și seniori, la Timișoara, în cadrul cărora va fi transmis și mesajul umanistei.

În dimineața zilei de 24 ianuarie, la ora 10,30 la Biserica Ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din orașul Buziaș, liderul filialei, Gheorghe Babescu, împreună cu alți umaniști din județ vor participa la aniversarea Zilei Unirii Principatelor Române sub conducerea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Evenimentul este organizat de Parohia Ortodoxă Română Buziaș „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului din România (OADOR), Centrul Teritorial Buziaș și Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere (ANCMRR) „Alexandru Ioan Cuza”, filiala Buziaș. Se va oficia un Te Deum, iar preotul paroh dr. Sergiu Zaharia și istoricul militar col. rez. Constantin Gomboș vor vorbi despre însemnătatea Unirii, cu referințe istorice concrete. Ulterior, va avea loc o depunere de coroane și momentul tradițional Hora Unirii.

Umaniștii vor continua sărbătoarea la Timișoara, unde Asociația Seniorilor și Organizația de Tineret a PPU-sl Timiș vor oferi participanților câteva ore în compania istoricului Ioan Hațegan, care va prezenta cele mai importante momente ale Unirii de la 24 ianuarie.

„Îi felicit pe colegii mei, apreciez faptul că nu uită, niciodată, de momentele importante ale istoriei României și că sunt prezenți, prin acțiuni și evenimente, aproape de semeni! Îmi pare rău că nu pot fi alături de ei, fizic, ei știu, însă, că sunt întotdeauna aproape cu gândul! La mulți ani românilor de pretutindeni!”, a transmis europarlamentarul Maria Grapini.