Ziua Mondială a Sănătății se celebrează în fiecare an în data de 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în anul 1948. Evenimentul reprezintă o oportunitate pentru locuitorii din orice comunitate să se implice în activități care pot duce la o stare de sănătate mai bună. Tema anului 2017 este depresia, boală care, din nefericire, afectează tot mai mulți oameni, din toate categoriile sociale, de toate vârstele. Astăzi, depresia este a doua cauza de deces în rândul tinerilor în vârstă de 15-29 de ani.

Umaniștii din Organizația PPU Timiș, mai precis Organizația de Femei, împreună cu Asociația Pacienților din Timiș, punctează, chiar vineri, această zi, printr-o acțiune de conștientizare a timișorenilor asupra importanței sănătății în viața lor. Ei vor împărți, în centrul Timișoarei, flyere, materiale de specialitate și vor sta de vorbă cu cei interesați, aplicat, pentru că multe dintre femeile umaniste sunt de profesie medic.

Liderul umanist, europarlamentarul Maria Grapini, va participa la acțiune și va sta de vorbă cu timișorenii.

“Sunt președinte de onoare al Asociației Pacienților din Timiș și cunosc foarte bine problemele de sănătate cu care ne confruntăm toți, până la urmă. Primesc, zilnic, semnale disperate de la cetățeni, despre imposibilitatea de a se trata corespunzător, despre lipsa anumitor medicamente de pe piață, despre tot mai mulți semeni care se îmbolnăvesc, mulți dintre ei de boli incurabile. E foarte trist. Dincolo de asta, însă, nu putem sta impasibili, nu ne putem complace în situația aceasta. Cu cât suntem mai bine informați, cu atât ne putem proteja mai bine. Prevenția este esențială! Au apărut pericole noi, tinerii sunt tot mai expuși depresiei, despre sinucideri subite auzim zilnic. Trebuie să acționăm și asta cât mai urgent! Eu și colegii mei umaniști vă așteptăm, de Ziua Mondială a Sănătății, în centrul Timișoarei, să vorbim despre noi, să învățăm să avem grijă de sănătatea noastră, de viața noastră!”, a declarat Maria Grapini.