Umaniștii Mariei Grapini sărbătoresc Dragobetele, an de an, insistând pe acest moment tradițional – și nu pe cel importat – pentru că, în opinia lor, românii chiar au cu ce se mândri, de la valori umane și până la sărbători ce trec atât de frumos peste ani, din „mâinile” strămoșilor în cele ale contemporanilor!

Tot ca o punte între ani și stări, tinerii din PPU-sl Timiș și seniorii din Asociația Seniorilor din Timișoara vor sărbători împreună Dragobetele, chiar de ziua lui, în 24 februarie, de la ora 13, la sediul Asociației.

Cele două părți implicate în frumoasa poveste a celui dătător de iubire și înțelegere – Dragobetele, numit și Năvălnicul sau Logodnicul Păsărilor, fecior chipeș și puternic, menit să aducă iubirea în casă și în suflet – tinerii și seniorii, au pregătit surprize unii pentru alții, pe care, evident, nu le pot devoala până sâmbătă.

Cert este că va fi o atmosferă specială și caldă, se vor spune poezii de dragoste, se va cânta, chiar și dansa!

Liderul umanist, europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, este așteptat să participe la evenimentul de la Timișoara, doar în condițiile în care va reuși să ajungă acasă, de la Cluj, unde este invitat special al celui mai mare forum economic internațional.

Grapini a transmis un mesaj: “Aceștia sunt umaniștii! Promovăm frumosul din viața noastră, tradiții autentice, oameni buni și calzi! Tinerii și seniorii din PPU-sl sunt o echipă, în care nu s-a simțit niciodată diferența de vârstă sau de principii. Acțiunile lor comune merită toată aprecierea, felicitări! Să aveți cu toții un Dragobete frumos!“.